Darcovia krvi, je váš čas

Ak ste v uplynulých mesiacoch váhali, či ísť darovať krv alebo nie, teraz je správny čas vyraziť. Nemocnica Alexandra Wintera v Piešťanoch opäť začína vykonávať plánované operácie, a tak bude potrebovať viac krvi ako doteraz.

V piešťanskej nemocnici obnovujú plánované zákroky, bude treba viac krvi. (Autor: am)

Plánované operácie nebolo možné doteraz realizovať z dôvodu pandemických opatrení. „Nakoľko počet operovaných pacientov bude podstatne vyšší ako pri bežnej prevádzke, predpokladá sa aj väčšia spotreba krvi, pretože ide o náročné operácie totálnych endoprotéz bedrových kĺbov a kolien,“ uvádza Nemocnica A. Wintera na svojom Facebooku. Totálnou endoprotézou rozumieme výmenu kĺbu za umelý implantát.

Z toho dôvodu nemocnica prosí darcov krvi, aby prišli na hematologicko-transfuziologické oddelenie vždy v stredu o 7.00 h. Pripravte si občiansky preukaz a ráno sa najedzte. Nezabúdajte tiež na riadny príjem tekutín.

Ak máte 18 až 60 rokov, odložte strach a pomôžte tekutinou, ktorá sa zatiaľ nedá synteticky vyrobiť. Je ju treba pri plánovaných i akútnych zákrokoch, pôrodoch aj operáciách. Návštevou nemocnice, ktorá vám zaberie približne hodinu, môžete zachrániť ľudský život.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof