Akú formu reklamy zvoliť?

  • Inzercia
  • 24. mája 2021, 18:00

Už sú zrejme nenávratne preč časy, keď reklamná kampaň pre vašu firmu znamenala vytlačiť si letáčiky, ktoré ste následne rozniesli do schránok alebo rozdávali na ulici. Častokrát si ich ľudia ani poriadne neprezreli a rovno ich vyhodili. Ľahko potom človek získal pocit, že reklama sú len zbytočne vyhodené peniaze.

Autor: BestForBest / Shutterstock.com

Sociálne siete hýbu svetom

Čo si však v súčasnosti ľudia prezerajú naozaj dôkladne sú sociálne siete. Je síce pravda, že aj reklama na internete môže byť otravná, ale dá sa robiť aj menej agresívne ako len vrieskajúcim panáčikom pred každým druhým Youtube videom.

Reklama na Instagrame, či Facebooku, dokáže byť tak presne cielená na vybrané publikum, že to si pri prezeraní nových príspevkov niekedy ani neuvedomí, že sa práve pozerá na reklamu a nie na bežný príspevok niektorého zo svojich priateľov, či stránok, ktoré sledujú. Cielená reklama totižto reflektuje správanie sa užívateľov na internete a ponúka im reklamu, ktorá úzko súvisí s ich prezeraným obsahom. Skrátka, vaša reklama sa v prvom rade dostane hlavne k tým užívateľom, u ktorých je najväčšia pravdepodobnosť, že ich skutočne zaujme.

Ani tlačená reklama ešte nepatrí „do šrotu“

Aj napriek tomu všetkému stále netreba úplne odpisovať ani klasickejšie formy reklamy. Keď vás už potenciálni zákazníci navštívia, vždy je dobré mať poruke pár vytlačených reklamných prospektov, ktoré si môžu zobrať a v kľude doma preštudovať bez toho, aby kvôli tomu zapínali počítač alebo lúštili malé písmenká na obrazovke mobilu. Tak isto kvôli tlačeniu prípadných cenových ponúk príde vhod ak budete mať tonery na tlačiarni stále plné a pripravené pre tlač.

Akou cestou sa teda vybrať pri riešení reklamy? Určite využite súčasnú silu a dosah sociálnych sietí. Ak sa v tomto virtuálnom svete nevyznáte, neváhajte osloviť odborníkov. To, čo za nastavenie a správu reklamy na sociálnych sieťach zaplatíte, sa vám rýchlo vráti.

Avšak neodpisujte úplne ani tlačenú formu reklamy, ktorá vám tak isto stále dokáže priniesť nových zákazníkov už len z toho dôvodu, že nie všetci sú aktívni používatelia internetu a sociálnych sietí.

Zdroj obrázka:

Autor: BestForBest / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard