Praktické rady do kuchyne, ktoré ocenia všetky gazdinky

  • Inzercia
  • 23. mája 2021, 09:00

Príprava jedál býva väčšinou v kompetencii ženy. Mnohé ženy milujú samotnú prípravu jedál, varenie a rady v kuchyni skúšajú niečo nové. Sú však aj také ženy, ktoré berú varenie, či pečenie ako povinnosť.

Autor: HAKINMHAN / Shutterstock.com

Ak trávite dosť času v kuchyni, inšpirujte sa našimi praktickými radami, ktoré sú určené pre všetky gazdinky bez výnimky.

Jednoduché odstránenie špiny z drezu

Či už máte jeden z najkvalitnejších nerezových drezov, alebo máte iný typ drezu, po určitom čase sa vám v dreze vytvorí povlak, špina, ktorá sa pri nedostatočnom odstránení zažerie priamo do materiálu, z ktorého je kuchynský drez vyrobený. Väčšinou sa však jedná o povlak, ktorý nijako výrazne nepoškodí materiál drezu.

Ak vás trápi špinavý drez a chcete sa vyhnúť používaniu chemikálie, odporúčame vám čistiť drez klasickou kuchynskou sódou bikarbónou. Kombinácia sódy bikarbóny a horúcej vody dokáže odstrániť zažratú špinu z každého drezu.

V prípade, že budete vyvárať rýchlovarnú kanvicu, použite horúcu octovú vodu na čistenie drezu, ale predtým aplikujte na zažratú špinu sódu bikarbónu. Spôsobí to síce reakciu, avšak pomôže vám to vyčistiť nevzhľadnú špinu v dreze.

Rozumné usporiadanie hrncov a panvíc

Ak máte v kuchynskej linke viac hrncov, odporúčame vám hrnce dávať do seba, avšak na pokrievky vyhraďte zvlášť šuflík. Odporúčame ten najhlbší šuflík ponechať práve na pokrievky všetkých hrncov.

Zvlášť miesto ponechajte pre panvice z prvotriednych materiálov. Ak ste zainvestovali do liatinových, či mramorových panvíc, s tými treba zaobchádzať obzvlášť šetrne. Jedná sa o vysokú kvalitu, ktorú určite nechcete znehodnotiť neopatrným zaobchádzaním a nesprávnym uskladňovaním.

Panvice dávajte šetrne na seba a keď tak, používajte nejaké podložky (trebárs gumené), ktoré ochránia panvice pred poškriabaním.

Skladovanie potravín v uzatvárateľných sklenených dózach

Ak potrebujete uskladniť ryžu, múku, strukoviny, či trebárs strúhanku, je lepšie ich mať namiesto v pôvodných obaloch, ktoré vám zaberajú veľa miesta v skrini na potraviny, v uzatvárateľných sklenených dózach na potraviny. Budete tak mať prehľad, kde sa ktorá potravina nachádza a budete vedieť promptne reagovať a dokúpiť tak chýbajúce potraviny z týchto dóz.

Navyše s týmito dózami môžete chodiť do bezobalových obchodov a dokupovať si podľa potreby chýbajúce potraviny. Výrazne tak pomôžete životnému prostrediu.

Zdroj obrázka:

Autor: HAKINMHAN / Shutterstock.com

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard