Made in Piešťany a Mesto snov

  • Kultúra a spoločnosť / Výstavy / Piešťany
  • 23. mája 2021, 00:02

Piešťanská mestská galéria prináša po pandemickej prestávke novú výstavu s názvom Made in Piešťany, ktorá predstavuje tvorbu umelcov spätých s piešťanským regiónom. Na svoje si prídu aj priaznivci virtuálnej reality vo vymyslenom svete Mesta snov.

Vystaveného nafukovacieho Panáka_FM od Ové Pictures sa môžete pokojne dotknúť. Ové Pictures je meno, pod ktorým od roku 2010 spoločne tvoria Michaela Čopíková a Piešťanka Veronika Obertová. (Autor: Juraj Sedlák)

Ové diorámy od Ové Pictures sú inšpirované počiatkami kinematografie. Tento je o Láske.
Súčasťou výstavy Made in Piešťany sú mená umelcov ako Alojz Klimo, Martin Lukáč, Július Koller, Peter Kalmus a Tomáš Werner. Potrvá do 20. júna a je sprístupnená každý utorok až piatok od 10.00 do 18.00 a v sobotu od 10.00 do 16.00 h.
V telefóne ožijú aj „labutie osobnosti” od Kriss Sagan. Tretím stupňom výstavy a zážitku je vstup návštevníka do totálneho prostredia Mesta snov, a to nasadením si virtuálnych okuliarov, ktoré ho prenesú do virtuálnej reality plnej fantazijných výjavov a kuriozít Piešťan.
Dadaistický objektu výtvarníka a občianskeho aktivistu Petra Kalmusa, rodáka z Piešťan, s názvom Gitara.
Hneď pri vstupe na výstavu na vás striehne Fotopasca od piešťanského vizuálneho umelca Tomáša Wernera.
V hranom animačno-edukačnom projekte Mesto snov si návštevníci prostredníctvom tabletu alebo telefónu (s nainštalovanou bezplatnou aplikáciou Artivive) dokážu rozhýbať vystavené obrazy od animátorky a výtvarníčky Kriss Sagan. Nazrieť môžu napríklad do hlavy Ľudovíta Wintera.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek