Terapeut kocúrik Oreo už robí deťom radosť

Pred časom sme vám predstavili nového terapeuta Spojenej školy Piešťany – kocúrika menom Oreo. Po obnovení prezenčnej výučby a návrate detí do školy mal tento chlpatý felinoterapeut konečne šancu predviesť sa. A svoju chvíľu využil naplno.

Školáci sa z terapeutického kocúrika veľmi tešili. (Autor: FB Spojená Škola)

Vo štvrtok 6. mája mal Oreo svoju premiéru v terapeutickej práci v škole. Škôlkarom priniesol dobrú náladu a niektoré z nich akoby premenil a výborne naladil na celý deň. Všetkým sa zapáčil, a to nielen v škôlke, ale úspech zožal aj medzi staršími deťmi v škole. Jeho návšteva bola nielen veľmi úspešným spestrením vyučovania, ale aj prostriedkom na rozvoj komunikačných schopností detí, jemnej motoriky a učebnou pomôckou. A podľa kuloárnych informácií najväčšiu radosť urobil žiakovi Deniskovi.

Oreo zavítal aj do špeciálnej škôlky.

Žiaci si počas takejto terapeutickej návštevy môžu Orea pohladkať, popestovať, položiť si ho do lona, a to všetko má pozitívne účinky. Zlepšiť sa im môže hneď niekoľko oblastí, dokonca celkový zdravotný stav. Mačka môže pozitívne ovplyvniť fyzický stav dieťaťa i dospelého, a to nielen ako forma relaxácie, ale môže mať aj motivačnú funkciu pri precvičovaní motoriky a logopedických cvičeniach.

V rámci výskumu v bakalárskej práci na Masarykovej univerzite v Brne bol pozorovaný priamy vplyv na zlepšenie fyzického stavu – vplyvom vyššej telesnej teploty mačky sa podarilo uvoľňovať spazmy na rukách. Dokonca bolo dokázané, že u všetkých pozorovaných osôb mala felinoterapia vplyv na ich psychickú pohodu, podnecovala vytváranie vzťahov a komunikáciu s okolím, napomáhala v rozvoji rozumových schopností a učenia, čím prispievala k zlepšeniu celkového psychického stavu klientov. Mačky môžu napomáhať odbúravaniu stresu a zmierňovaniu depresie, ale sú prospešné i v zlepšovaní psychického stavu, znižujú úzkosť, agresivitu a strach. Prítomnosť mačky dokonca znižuje krvný tlak a tepovú frekvenciu, teda priaznivo pôsobí na srdce.

Kocúrik Oreo tak spolu so psíkom Alanom pomôže zlepšiť zdravotný stav malých i veľkých žiakov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav