Mladí maliari v Kaštieli Moravany

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Výstavy / Piešťany / Región
  • 18. mája 2021, 10:44

Kaštiel v Moravanoch nad Váhom v sobotu 22. mája zahajuje tohtoročnú sezónu otvorením výstavy DiploMAL 2020, ktorá predstaví diplomové práce absolventov maľby z troch najvýznamnejších slovenských umeleckých vysokých škôl.

Absolventi maľby ročníka 2020 bratislavskej Vysokej školy výtvarných umení, banskobystrickej Akadémie umení a košickej Fakulty umenia na Technickej univerzite nemali možnosť z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie vystaviť svoje diplomové práce pre verejnosť. A tak sa na to podujal Kaštieľ Moravany a diela najmladšej generácie našich maliarov predstaví milovníkom umenia.

Výstava DiploMAL 2020 je výberom z diel od približne 20 umelkýň a umelcov, ktoré sú sondou do ich vizuálneho sveta. Ide o veľmi rôznorodú prehliadku tém a maliarskych štýlov. Slávnostné otvorenie výstavy sa uskutoční v sobotu 22. mája o 16.00 hod. Sprístupnený bude aj anglický park pri kaštieli. Výstava potrvá do 20. júna 2021.

Súčasné aktivity v kaštieli nadväzujú na jeho históriu, kedy roky slúžil ako domov slovenských výtvarných umelcov a architektov pod vedením Slovenského fondu výtvarných umelcov, reflektujú však aj súčasné dianie na umeleckej scéne a chcú dávať priestor predovšetkým živej kultúre. Neodmysliteľne k tomu patrí aj podpora mladých začínajúcich výtvarníkov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín