Aj Piešťany už majú očkovacie centrum

Po týždňoch cestovania populácie za očkovaním mimo okresu prišla dobrá správa a vďaka poskytnutiu priestorov a personálu piešťanskými kúpeľmi sa už môžu nechať Piešťanci očkovať aj takzvane doma.

Minulý piatok bol prvým dňom, keď sa rozbehlo očkovanie na Kúpeľnom ostrove v piatom veľkokapacitnom očkovacom centre v kraji. Zriadil ho Trnavský samosprávny kraj v spolupráci so Slovenskými liečebnými kúpeľmi a Mestom Piešťany. Prvé hodiny fungovania boli rozpačité a tvorili sa dlhšie rady. (Autor: pror)

I keď tí, ktorí materiálne a personálne veľkokapacitné centrum v kúpeľoch zabezpečovali, urobili pre jeho hladký rozbeh všetko, nezaobišlo sa to bez problémov.

Veľkú časť úvodných patálií má však na svedomí Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI), ktoré má na starosti celú agendu registrovania sa na očkovanie, pridelenie termínu a zaslanie sms. Úradníci úplne domotali pozývaciu správu, v ktorej bolo uvedené, že piešťanské očkovacie centrum sa nachádza na Winterovej ulici číslo 29.

Veci znalí Piešťanci však ihneď reklamovali aj prostredníctvom sociálnej siete, že táto adresa je totálna hlúposť a v miestach uvedenej adresy na pešej zóne si môžete dať tak nanajvýš zmrzlinu, nie vakcínu. A tak ako v piatok informoval trnavský župan Jozef Viskupič, problém pozývacej správy riešili s rezortom zdravotníctva už vo štvrtok a vraj následne poslalo NCZI opravnú sms.

Ako nám v piatok pred spoločenským centrom na Kúpeľnom ostrove na mobiloch ukázali čakajúci, opravná sms im síce prišla, no bola v nej uvedená rovnaká adresa ako v pôvodnej – Winterova 29. Domáci síce vedeli, že Spoločenské centrum majú hľadať na Kúpeľnom ostrove a trafili tam na prvý pokus, avšak viacero cezpoľných, ktorí si dali adresu do navigácie, najprv absolvovali nedobrovoľnú prechádzku centrom mesta, kým ich domáci nenasmerovali správne.

Trochu nervozity medzi čakajúcimi spôsobil aj polhodinový sklz začiatku očkovania, ktorý sa nepodarilo odstrániť celé dopoludnie. Sám som sa o tom presvedčil, keď člen očkovacieho tímu pri vchode o 12:30 pozýval dnu ľudí, ktorí mali v sms čas 12:00.

Čakajúci, ktorí sa vo veľkom množstve pred očkovacie centrum nahrnuli, signalizovali aj dlhšie čakanie. Niektorí hodinu, iní viac. To však bolo spôsobené najmä ich príliš predčasným príchodom. Dnu sa totiž nedostane nik, koho podľa časeniek nevyzve člen očkovacieho tímu.

Našli sa aj takí, ktorí sa na župana Viskupiča vykričali, lebo ich predstava bola, že prídu, sadnú, očkovaciu látku im pichnú a oni takmer bez zastavenia pohybu odídu domov.

Záverečné zhrnutie: Nejaký čas na mieste pre očkovanie určite strávite. Je závislý najmä od toho, kedy prídete. Ak sa dostavíte chvíľu pred termínom uvedeným v sms správe, očkovanie vybavíte do troch desiatok minút.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel