Stovka prihlásených choreografií v Online Dance Show Piešťany

Prvý ročník tanečnej súťaže Online Dance Show Piešťany zožal úspech. Svoje choreografie do súťaže posielali desiatky nadšených tanečníkov z celého Slovenska a ukazovali tým, že tanec je ich veľká vášeň počas akéhokoľvek obdobia.

Emma Kráľovičová (vľavo) zvíťazila v kategórii street dance, Ema Románeková vyhrala kategóriu muzikál. (Autor: archív Lucie Danišovej)

„Boli sme veľmi milo prekvapení, pretože sme nečakali, že sa nám na prvýkrát prihlási toľko čísiel. Prihlásilo sa rovných sto choreografií, ktoré boli naozaj krásne, rôznorodé, pričom najviac ich bolo v kategórii moderné tance,“ uviedla Lucia Danišová zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch, ktorá súťaž organizovala.

Čísla mali podľa Danišovej veľmi zaujímavé námety, pričom porotcovia videli, že vedúci klubov, pedagógovia a choreografi majú veľkú fantáziu. Ako príklad uviedla tanečnú skupinu Endy Gbely, ktorá mala video výborne natočené a dokonca ukázala pripravenú scénu.

„Bolo vidno, že si dali záležať. Samozrejme, nielen oni, ale všetci. Vážime si čas, ktorý pritom strávili vedúci klubov, zušiek aj samotní účastníci,“ skonštatovala pedagogička s tým, že do súťaže sa prihlasovali malí, ale i dospelí. „Určite bolo pre tanečníkov neľahké tancovať pred kamerou a nie na pódiu,“ poznamenala Danišová. Podľa nej nie každý mal šancu tancovať v sále, ale účastníci sa nakrúcali aj doma či vonku.

„Mali sme obavy, keďže sme to robili prvýkrát. Boli to veľké stresy, aby sme niečo nepoplietli, nepokazili, ale nakoniec sme boli veľmi potešení, že po vyhlásení výsledkov, ktoré sme posielali e-mailom, nám písali z tanečných skupín, že sa im to veľmi páčilo a chceli by sa zapojiť aj v budúcnosti. Mali sme teda pozitívne, nadmieru spokojné ohlasy. Sme radi, že sme súťaž mohli uskutočniť,“ priblížila Danišová a poďakovala porotcom, že si našli čas, a rovnako riaditeľovi školy, ktorý takéto akcie umožňuje organizovať.

„Vyzdvihla by som ešte našu žiačku Emu Kráľovičovú, ktorá získala veľmi priaznivé hodnotenia porotcov, keď z plného počtu 80 bodov získala 79. Stala sa absolútnou víťazkou kategórie street dance,“ prezradila pedagogička.

Okrem prvého až tretieho miesta v kategóriách podľa veku, tanečného štýlu a počtu tanečníkov rozdala porota aj špeciálne ceny. Jasmina Reid, Ema Románeková a Paulína Procházková si zo súťaže odnášajú tričká, Kim Martinkovičová a Dominika Ondrisová s Jergušom Jančíkom získali tašky a Tasia Liana Martošová si vytancovala 50-eurovú poukážku na nákup tanečného oblečenia Dancemaster. 

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof