Noc múzeí dnes aj v Balneologickom múzeu

Pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí môžete dnes navštíviť aj Balneologické múzeum Imricha Wintera v Piešťanoch. Vstup a prehliadky výstav a expozícií sprístupní sprievodné slovo a expozície múzea budú otvorené dlhšie. Navštíviť môžete hlavnú expozíciu v budove Kúpeľnej dvorany, kde bude otvorené od 13.00 do 20.30 h. Dostupné budú komentované prehliadky.

Budova Balneologického múzea bude dnes otvorená až do 20.30 h. (Autor: am)

Takisto sú pre záujemcov pripravené online prezentácie na facebookovej stránke Balneo Múzeum. Riaditeľ Vladimír Krupa predstaví nové depozitárne priestory Balneologického múzea. V Kúpeľnej dvorane totiž majú byť depozitáre – príroda, výtvarné umenie, depozitár historických knižných tlačí a rozšírenie knižnice. Pracovníci tam upratovali, stavali regály, sťahovali zbierky. Vzniknúť by mala prednášková miestnosť spojená s menšou expozíciou ľudového textilu, depozitár archeologickej zbierky, časť odborného archívu múzea, registratúra.

Andrej Bolerázsky predstaví bohatú históriu letectva v Piešťanoch. V tomto vstupe pôjde o predstavenie knihy Stana Bursu – Letka 13 najúspešnejšia slovenská stíhacia letka (1939 – 1944) a predstavenie pripravovanej publikácie Mariána Koricinu – Civilné letisko Piešťany.

Martin Kostelník a Tomáš Mlynský povedia o výstave a výskumnom projekte Stratené kúpele Slovenska / Mapovanie vybraných kúpeľov a travertínov Slovenska. Vladimíra Pribišová priblíži Kútne plachty – zbierku ľudových textílií, ktorú vytvoril piešťanský zberateľ Kornel Duffek.

Taktiež môžete navštíviť expozíciu vo Vile dr. Lisku, ktorá bude otvorená rovnako ako tá v parku, teda od 13:00 do 20:30. Pamätnú izbu Ivana Krasku otvoria od 13.00 do 18.00 h. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek