Za terasy na pešej zóne zrejme nebudú musieť prevádzkovatelia platiť

Na návrh poslanca Jaroslava Rybárika budú majitelia prevádzok s vonkajším sedením, takzvanými terasami, v prípade schválenia novely všeobecne záväzného nariadenia mesta Piešťany zastupiteľstvom oslobodení od poplatku za záber verejného priestranstva.

Letné terasy by mali byť už počas druhej letnej sezóny oslobodené od poplatku za záber verejného priestranstva. (Autor: red)

Oslobodenie od dane za užívanie verejného priestranstva za umiestnenie prevádzky alebo exteriérového sedenia pred kaviarňou, reštauráciou alebo pohostinstvom a podobne nadobudne platnosť po schválení mestskými poslancami a bude platiť do 31. augusta 2021.

Rokovanie zastupiteľstva je naplánované na 1. júna. Majitelia terás a vonkajších sedení by tak od dane za ich zriadenie na mestských pozemkoch mohli byť oslobodení počas celej najbližšej letnej turistickej sezóny. Ide o nemalú sumu, pretože za umiestnenie prevádzky alebo exteriérového sedenia pred kaviarňou, reštauráciou alebo pohostinstvom v období od 1. mája do 30. septembra je poplatok 0,22 eur za štvorcový meter na deň v centre mesta a 0,12 eur v okrajových častiach.

Mimo letnej prevádzky od 1. októbra do konca apríla platia prevádzkovatelia za svoje terasy v srdci mesta 0,12 eur a mimo centra 0,06 eur na deň za štvorcový meter. Počas minuloročnej letnej sezóny bolo na území Piešťan 34 terás.

Obdobnú úľavu pre podnikateľov mesto prijalo aj vlani, trvala však od 15. júla až do 15. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava