Na Kúpeľnom ostrove zaočkovali prvých záujemcov

  • Nezaradené / Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 14. mája 2021, 10:21

Prvé vakcíny od konzorcia Pfizer / BioNTech podali zdravotníci v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove, ktoré sa stalo štvrtým veľkokapacitným očkovacím centrom Trnavského samosprávneho kraja. V spolupráci s radnicou a Slovenskými liečebnými kúpelmi Piešťany tam dnes ráno vychytávali posledné „muchy,” aby očkovanie mohlo ísť ako po masle, podobne ako je tomu vo veľkokapacitných centrách v Trnave, Skalici a Dunajskej Strede.

(Autor: Juraj Sedlák)

Daždivé počasie prvitítalo dnes ráno prvých záujemcov o očkovanie na Kúpeľnom ostrove. Tí s časenkou na ôsmu hodinu rannú,  prišli o čosi skôr a poctivo čakali na spustenie očkovania. V družných rozhovoroch preberali osvedčené receptúry na bolestivé miesto vpichu alebo skúsenosti z prvej dávky.  

Veľkokapacitné centrum sa rozbieha, takže čakacie doby sa z pochopiteľných dôvodov o čosi natiahli. Podaktorí sa sťažovali, že ich sms správa z Národného centra zdravotníckych informácií myľne poslala na adresu Winterova 1, čo je budova bývalého riaditeľstva SLK. „Žiadnu opravnú sms správu sme nedostali. Túlali sme sa po pešej zóne a márne hľadali očkovacie centrum. Teraz kvôli tomuto chaosu meškáme,” posťažovali sa manželia z Topoľčian pracovníkovi mestskej polície pred očkovacím centrom. 

Ítečkári Trnavskej župy dolaďovali registračný systém a sestričky z kúpeľov vyčkávali, aby krátko po ôsmej zaočkovali prvú Piešťanku so špeciálnymi potrebami, ktoré prišla v sprievode svojej už zaočkovanej matky. 

„Som rád, že som dostala vakcínu Pfizer, lebo tej dôverujem,” prezradil nám pán z Piešťan v jednom z piatich boxov, kde prebieha aplikácia očkovacej látky do vami zvoleného ramena. „Veríme, že najmä Piešťanci a obyvatelia okresu a priľahlého regiónu ocenia, že sa budú môcť dať zaočkovať v blízkosti svojho bydliska,” povedal nám jeden z pracovníkov Trnavského samosprávneho kraja. Kúpele Piešťany okrem poskytnutia priestorov pre očkovanie, zabezpečujú zdravotnícky personál a kompletnú administratívnu techniku a materiálne vybavenie centra.

 Veľkokapacitné očkovacie centrum má šesť registračných staníc, päť očkovacích kójí a dve desiatky členov personálu. Jeho kapacita je 1 600 ľudí denne. 

Záujemcov o očkovanie, ktorí prichádzajú na očkovanie autom usmerňujú informačné tabule a pracovníci Mestskej polície Piešťany. Parkovanie pre spoločenským centrom je vyhradené predovšetkým telesné postihnutým, ostatní vodiči môžu parkovať podľa pokynov polície na parkovisku hotela Splendid.  

Avizovaná jedna hodina parkovania zadarmo sa pre dlhšiu čakaciu dobu predĺžila o ďaľšiu hodinu. Pri výjazde z Kúpeľného ostrova sa vám rampa automaticky zdvihne po vložení parkovacieho lístka. 

Vstup do vakcinačného centra je bezbariérový. Fungovať bude štyri dni v týždni – vo štvrtok, v piatok a v sobotu od 8.00 do 18.00 h a v nedeľu od 8.00 do 13.00 h. Adresa je Spoločenské centrum (Kongresové centrum), Kúpeľný ostrov 4445, Piešťany. 

Mesto Piešťany zároveň informovalo, že dobrovoľníci, ktorí chcú pomôcť pri zabezpečení očkovania, sa môžu hlásiť e-mailom na: imiskovicova@sk.ensanahotels.com.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav