Kraj chce zriadiť očkovacie centrum v kúpeľoch fungovať by mohlo začať už najbližší víkend

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 12. mája 2021, 00:02

Trnavský župan Jozef Viskupič počas zasadnutia krajského zastupiteľstva v stredu 5. mája potvrdil informáciu, že v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch má vzniknúť nové veľkokapacitné očkovacie centrum. Malo by sa stať piatym očkovacím centrom v kraji a podľa našich informácií možno sa v ňom začne očkovať už tento víkend.


Veľkokapacitné centrum má vzniknúť v Spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove. (Autor: Juraj Sedlák)

Tri veľkokapacitné centrá v kraji už fungujú (v Trnave, Dunajskej Strede a v Skalici), pričom štvrté má vzniknúť v Mestskej športovej hale v Trnave. Piate má následne byť zriadené v Piešťanoch. „Pripravujeme zriadenie očkovacieho centra v Piešťanoch v spolupráci s kúpeľmi, pretože disponujú zdravotníckym personálom aj miestom. Vieme okrem bezpečného podávania vakcín garantovať i dostatočné množstvo najmä zdravotníckeho personálu, aby niekoľko týždňov mohol poskytovať tieto služby na vysokej profesionálnej úrovni,“ prezradil Jozef Viskupič v úvode zasadnutia krajského zastupiteľstva.

Za ostatné týždne (desať víkendov) bolo podľa Viskupiča v troch veľkokapacitných centrách zaočkovaných AstraZenecou 52-tisíc ľudí, vakcínou od Pfizer/BioNTech bolo zaočkovaných päťtisíc ľudí. „Tým pádom veľkokapacitné očkovacie centrá zvládli aj tzv. mrazový cyklus a budú môcť očkovať touto vakcínou,“ priblížil župan. Vysvetlil tým i nutnosť zriadiť ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrá, pretože treba preočkovať zaočkovaných prvou dávkou a takisto začať s očkovaním ďalších záujemcov.

Situáciu však ovplyvňuje aj množstvo dostupných vakcín, ktoré ministerstvo zdravotníctva podľa župana prehodnocuje z týždňa na týždeň, čiže kraj je informovaný s týždňovým predstihom. Jedinou dlhodobejšou informáciou podľa Viskupiča je, že do konca júna má doraziť 2,2 milióna vakcín od konzorcia Pfizer/BioNTech, čiže sa pravdepodobne bude vo väčšom podávať práve táto vakcína.

O bližšie informácie, kedy by malo byť očkovanie v Piešťanoch spustené a ako bude zabezpečená logistika, napríklad týkajúca sa parkovania, sme požiadali piešťanskú radnicu. Tá nás informovala, že pripravuje tlačovú správu, avšak čaká na definitívne stanoviská z Trnavskej župy a z ministerstva zdravotníctva. Informácie má poskytnúť v priebehu niekoľkých dní.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila