Piešťany rozkvitli v záhonoch

Pracovníci Služieb mesta Piešťany opäť ľuďom spríjemnili prechádzky a jarný čas strávený v meste. Pod ich rukami vznikli farebné, mnohokrát až fascinujúco pestré a pútavé kvetinové dekorácie. Nájsť sa dajú na mnohých miestach.

(Autor: am)

Prejsť sa v týchto dňoch centrom Piešťan je vďaka pracovníkom služieb mesta zážitok. Na každom kroku sa nachádzajú kvetináče plné pestrofarebných kvetov i záhony skrášľujúce priestor a oddeľujúce chodníky od ciest či dotvárajúce atmosféru jari.

Ak sa chcete vydať na kvetinovú turistiku, nevynechajte priestor pred hotelom Eden, kolonádu v miestach oproti chodníku vedúcemu ku kinu Fontána či viacero lokalít v mestskom parku. Alej, ktorej stredom vedú farebné cibuľoviny, rozhodne nie je jediným pútavým miestom. Pri Balneologickom múzeu Imricha Wintera sa nachádzajú farebné motýle, pri Hudobnom pavilóne zasa veľký pletený košík plný kvetov. Okrem toho na Winterovej ulici pribudol máj, ktorý je taktiež doplnený žltými a oranžovými kvetmi.

„Sirôtky sú najobľúbenejšie dvojročky kvetinových záhonov a mobilných nádob, pretože im stačí minimálna starostlivosť a odvďačia sa krásnymi veľkými či drobnými kvetmi rôznych farieb. Súčasťou jarných kvitnúcich záhonov sú aj cibuľoviny, ktoré nechýbajú ani v našich záhonoch. Medzi dvojročkami sa vypínajú narcisy, tulipány a samozrejmosťou sú korunkovky či hyacinty, ktoré nás privábia krásnym kvetom a najmä ich prenikavou vôňou. Tieto cibuľoviny nám skrášľujú záhon len počas jarných dní. Efekt je síce krátky, ale pôsobivý,“ prezentujú svoju prácu Služby mesta Piešťany a ich stredisko verejnej zelene. Dodávajú, že tento rok na rôznych miestach pribudli aj drobné cibuľoviny a hľuzoviny, ako sú obľúbené krokusy a menej známa veternica vznešená: „Krokusy nám kvitli v prvých jarných dňoch. Teraz si ešte môžeme v trávniku pred kolonádou, v mestskom parku vedľa kina a pri mestskom úrade všimnúť biele kvety veternice vznešenej.“

Netreba však zabúdať, že kvety majú tešiť všetkých obyvateľov, turistov, okoloidúcich. Rozhodne nepatria do žiadnej domácej vázy ani nemajú potešiť mamičky ku Dňu matiek. Trhanie, vykopávanie cibuliek a iné znehodnocovanie výsadby v žiadnom prípade nie je povolené ani u nás, ani napríklad v krajskej Trnave, kde tento problém riešili počas uplynulého víkendu. Komu by to teda zišlo na um, netrhajte, neničte záhony, ale potešte sa pohľadom či fotografiou, aby sa mohli tešiť aj ostatní. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav