Piešťancom sa v Superlige nedarí

V sobotu sa na umelej tráve Štadióna PFK Piešťany odohrali ďalšie zápasy Niké Superligy – Special edition. Každý tím odohral hneď dva duely. Výberu Piešťan sa ani tentoraz príliš nedarilo a v zápasoch s Trnavou a Trenčínom ťahali za kratší koniec.

Piešťanci nemajú po reštarte Superligy dobrú formu. © SZMF

Krajské derby pre Trnavu

Duel medzi Trnavou a Piešťanmi sa od úvodu niesol v dobrom tempe. Loptu mali viac na kopačkách trnavskí hráči, Piešťany vyrážali do protiútokov. Na prvý gól sme si museli počkať do 16.minúty. Gólový účet duel otvorila Trnava, aj keď paradoxne loptu do siete dopravil piešťanský hráč Kubica. V 24.minúte Trnava po nacvičenom signáli zvyšovala zásluhou Vašeka na 2:0. Druhý polčas sa obraz hry výrazne nezmenil. V 34.minúte však Piešťany dokázali zdramatizovať, keď sa presadil Jurčo. S Trnavou to však nezamávalo. Sériou troch gólov v priebehu deviatich minút definitívne potvrdila svoje víťazstvo. O presné zásahy sa postarali Erik Takáč, Burian a Blaho. Trnava si za víťazstvo 5:1 pripísala do tabuľky skupiny západ tri body.

Kapitán Piešťan Miroslav Kotula: Tento rok je to hrozné. Ako sme mali minulé sezóny šťastie a postúpili sme do vyraďovacích fáz, tak teraz sa šťastena od nás odklonila, nepremieňame jasné šance.

Trenčín ukázal, že to na Piešťany vie

Na prvý gól duelu sme nemuseli dlho čakať, padol už v 2.minúte. Skóre otvoril Havier, ktorý poslal Trenčín do vedenia 1:0. Piešťany v prvom polčase nevedeli nájsť recept na obranu Trenčína a ich brankára. V 20. minúte mal Trenčín výhodu priameho kopu a ten zahral brankár Kopčan. Ten má zrejme patent na pekné góly. Tentokrát delovkou roztrhal sito brány Piešťan a zvýšil na polčasových 2:0. V druhom polčase v 31.minúte zápasu zvyšoval už na 3:0 Klemens. V 42.minúte síce Piešťany znížili, keď sa presadil Jurčo, Trenčín si však už víťazstvo nedal zobrať. To pečatil v poslednej minúte duelu Habánik, ktorý tak uzavrel na konečných 4:1 pre Trenčín.

Manažér Piešťan Martin Chnápko: Do prvého zápasu sme išli s jasným cieľom vyhrať. Snažila sme sa tomu prispôsobiť aj výber a taktiku. Bohužiaľ to nevyšlo. K druhému zápasu sme pristúpili tak voľnejšie. Hovoril som chalanom, nech si vyskúšajú nejaké veci. Niektorí chalani nás aj z dôvodu povinností opustili a dopadlo to, ako to dopadlo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek