Tanečníci mali svoj deň, už sa môžu učiť individuálne

Deti sa konečne vrátili do umeleckej školy, i keď zatiaľ iba individuálne. (Autor: archív Lucie Danišovej)

Z toho, že sa pedagógovia konečne môžu stretnúť so svojimi zverencami naživo, majú radosť aj v Súkromnej základnej umeleckej škole v Piešťanoch. „Sme veľmi radi. O tie hodiny je veľký záujem, deti sa chcú vrátiť k prezenčnej výučbe, aj keď len po jednom,“ uviedla Lucia Danišová, ktorá v súkromnej zuške učí tanec.

Rovnako sa pedagógovia jednotlivo venujú aj deťom vo výtvarnom a hudobnom odbore. „Niektoré deti sa chystajú na prijímačky na umelecké školy, konzervatóriá, takže aj s tými sa pripravujeme individuálne,“ povedala. Danišová tiež prezradila, že deti sa môžu tešiť na nové ihrisko, ktoré škole darovala jedna z rodín a školník ho maľuje, rekonštruuje. Budú sa na ňom môcť hrať napríklad počas čakania na hodiny.

„Sme naozaj radi, že deti vrátili život do našej zušky, lebo už to bolo veľmi smutné. Báli sme sa, že zanevrú na krúžky alebo budú demotivované, ale vrátili sa s chuťou, tak sa tešíme, že chcú na sebe pracovať. A dúfame, že už to bude všetko v poriadku, situácia sa trošku upokojí a budeme môcť normálne fungovať aj v skupinách,“ zamyslela sa pedagogička.

Mali tanečníci sa v týchto dňoch môžu zúčastniť na
online súťažiach.

Okrem toho sa v škole rozhodli zorganizovať tanečnú súťaž Online Dance Show Piešťany, ktorej výsledky vyhlásia v stredu 5. mája. „Je to súťaž, ktorá bola otvorená pre sóla, duá a triá v rôznych kategóriách ako muzikál, balet, show dance a podobne,“ priblížila Danišová a uviedla, že od súťaže nemali veľké očakávania, keďže ju organizovali prvý raz. Záujem ich preto potešil. „Prihlásili sa tanečníci z celého Slovenska. Máme tam napríklad Bardejov, Svidník, Gbely, Bratislavu, Vrbové a niekoľko ďalších miest. Zapájajú sa aj naše deti, takže sme radi,“ skonštatovala učiteľka.

Mladí tanečníci sa pripravujú aj na súťaž Showtime, na ktorej sa zúčastňujú každý rok. Tentoraz však podujatie nebude prezenčná prezentácia tanečníkov, ale súťaž organizovaná cez program Zoom. A napokon sa pedagógovia chystajú na letné tábory, kde už teraz riešia choreografie, rekvizity, kostýmy, vybavujú povolenia a miestnosti, aby pred príchodom detí bolo všetko hotové.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea