Výzva Úsmev na hory je oficiálne spustená

Ak ste vlani hlasovali v Participatívnom rozpočte Trnavského kraja, možno ste svojím klikom podporili aj projekt Úsmev na hory. Ten je od minulého týždňa oficiálne spustený a môžete sa doň zapojiť. Projekt skončil v minuloročnom hlasovaní na druhom mieste v okrese Piešťany a od obyvateľov získal 863 hlasov. Vďaka tomu ho kraj podporil piatimi tisíckami eur.

Úsmev na hory. Zaregistrujete sa, podporíte príbeh konkrétneho dieťaťa sumou 20 eur, za ktoré vám príde štartovací balíček s darčekom a fotografiou, s ktorou sa musíte odfotiť minimálne na jednom z 20 vrcholov po celom Slovensku. (Autor: FB Úsmev na hory)

Výzvu Úsmev na hory oficiálne spustili 20. apríla. Jej cieľom je vybrať si aspoň jeden z 20 kopcov v slovenských horách a národných parkov, a tiež jedno z 10 detí s rôznymi diagnózami od fyzických hendikepov, cez genetické syndrómy až po rôzne vrodené alebo iné ochorenia a odfotiť sa s jeho fotografiou na vrchole, resp. po dosiahnutí cieľa. Medzi vybranými vrchmi sú napríklad Veľká Homoľa, Vysoká, Chopok, Sitno, Kriváň a ďalšie.

Účastníci sa do výzvy môžu zaregistrovať na webovej stránke usmevnahory.sk. Registračný poplatok je 20 eur, pričom z týchto peňazí účastníci podporia 10 eurami rehabilitácie alebo iné potreby vybraných desiatich detí. Ďalšie euro poputuje občianskemu združeniu Pure Slovakia, ktoré z týchto peňazí zasadí stromčeky v slovenských lesoch. Brigády sa budú môcť zúčastniť aj samotní účastníci spolu s rodinami. Zo zvyšných peňazí prídu účastníkom veselé ponožky a fotka vybraného dieťaťa, ktoré si zvolia v registrácii. Po splnení aspoň jedného cieľa je účastník zaradený do tomboly. Súčasťou projektu sú partnerské výzvy.

Ako uvádzajú organizátori, vrchy a štíty hôr, na ktoré budú účastníci vynášať snímky detí, sú symbolom náročnej, ale krásnej cesty, ktorou si prechádzajú rodiny so zdravotným znevýhodnením.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel