Závesy na mieru – tieniaca technika, ktorá dominuje moderným interiérom

  • Inzercia
  • 30. apríla 2021, 09:00

Tieniaca technika je dôležitou súčasťou interiérových priestorov. Najmä v letných mesiacoch najviac oceníme jej prítomnosť prakticky vo všetkých miestnostiach v domácnosti. Kým pred pár rokmi jasne dominovalo interiérové žalúzie a rolety, v posledných rokoch sa predierajú do popredia práve závesy. Závesy nie sú žiadnou novinkou medzi tieniacou technikou, avšak za posledné roky sa ich výroba a dizajn natoľko zdokonalili, že sa využívajú v takmer všetkých moderných interiéroch.

Zdroj obrázka: Autor: mEjLik / Shutterstock.com

Najväčšie výhody závesov

Ak sa rozhodnete kúpiť si nové závesy na mieru, musíte poznať predovšetkým ich najväčšie výhody. Medzi najväčšie výhody závesov radíme predovšetkým ich vynikajúcu zatemňovaciu funkciu. Kedykoľvek zatemníte interiér, máte istotu, že cez ne nepreniknú žiadne neželané slnečné lúče (v prípade, že ste si vybrali zatemňovacie závesy).

Pri závesoch máte možnosť vybrať si zo širokej palety materiálov. Môžete si vybrať z rôznych farieb, vzorov a aj látok. Máte tak možnosť veľkého výberu a nebudete mať problém vybrať si závesy do všetkých miestností v domácnosti.

Okrem toho závesy miestnosť zútulnia a absorbujú hluk, čo oceníte, ak bývate na rušnej ulici.

Závesy na mieru

Táto moderná tieniaca technika patrí k obľúbeným aj preto, lebo sa dá prispôsobiť rôznym rozmerom okien. Nepredávajú sa totiž len v jednom rozmere, ale dajú sa ušiť priamo na mieru, na základe požiadaviek klienta. Ak si vyberiete práve takúto tieniacu techniku, odporúča sa vyhľadať si firmu, ktorá vám príde všetko vymerať a na základe týchto rozmerov vám ušijú závesy na mieru.

Výber farebného prevedenia závesov

Veľmi obľúbenými závesmi sú jednoduché jednofarebné závesy. Ak máte minimalisticky zariadený interiér, vyberajte si závesy v týchto farbách – v smotanovej, béžovej, svetlohnedej, či svetlosivej.

Pri výbere farebného prevedenia treba zohľadniť predovšetkým to, aké farby prevládajú v interiéri (či prevládajú neutrálne, alebo výraznejšie farby), ako zariadený interiér máte (moderný, či rustikálny) a hlavne aká je farba stien, nábytku a ostatných dekorácií.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav