Tipy pre veľké triky v malej obývacej izbe

  • Inzercia
  • 29. apríla 2021, 15:00

Nie každý má to šťastie, vlastniť byt s veľkou obytnou plochou, v ktorej sa dá umiestniť všetko, po čom túžime a vytvára pohodlie. Najčastejšie je to presne naopak. Malé priestory ale neznamenajú, že sa im musia prispôsobiť aj naše túžby a mali by sme sa v komforte obmedzovať. Aj na malom priestore sa predsa dajú robiť veľké zázraky, tak sa poďte spolu s nami o tom presvedčiť.

Zdroj obrázka: Cinematographer/Shutterstock.com

Máme pre vás skvelé tipy, ako môžete pomocou jednoduchých trikov premeniť priestor malej obývacej izby na luxusné a komfortu plné sídlo.

Základom je správna organizácia a usporiadanie nábytku

Prvá vec, ktorú by ste mali urobiť, je vyrovnať sa s myšlienkou, že malý priestor sa mávnutím čarovného prútika len tak ľahko nezväčší, čo však neznamená, že neexistuje žiadne riešenie.

Cestou by mohla byť správne použitá výzdoba a kompetentné rozmiestnenie nábytku. Možno budete prekvapení, ako jednoducho dokáže výber kvalitných doplnkov, štýlových materiálov a pohodlnej pohovky priestor stiesnenej obývačky opticky zväčšiť.

Používajte vhodné farebné odtiene

Ideálne farby pre použitie v malých priestoroch sú biela, krémová, žltá, béžová alebo svetlosivá, od ktorých sa svetlo do priestoru odráža veľmi dobre. Skúste sa preto držať vyššie uvedených svetlých upokojujúcich odtieňov. Nezabudnite, že teplé farby tiež pôsobia upokojujúco, zatiaľ čo tie studené vás môžu rozptyľovať. Uprednostnite obyčajné svetlé steny, vďaka ktorým sa bude zdať strop vyšší, ako v skutočnosti je a miestnosť sa rozšíri, naplní svetlom a vzduchom.

Ďalším plusom svetlých odtieňov tiež je, že na ich pozadí dokonale vynikne aj vaša nová rohová sedačka. Nezabudnite však vziať do úvahy smerovanie okien a prúdenie svetla do obytného priestoru.

Ak je miestnosť veľmi pretiahnutá, potom pomocou farby môžete túto nerovnováhu mierne napraviť natretím stien rôznymi odtieňmi, zatiaľ čo vzdialená stena by mala byť svetlejšia ako ostatné.

Investujte do kvalitnej podlahy

Napriek malému priestoru by mala byť podlaha o niečo tmavšia ako steny, stále však pomerne svetlá. Uprednostnite preto aj pri jej výbere jemné, svetlé odtiene. Ak sú v byte malé deti, ktorých prítomnosť takmer vždy sprevádza malá katastrofa a pravidelné čistenie, nemusíte sa svetlých farieb vôbec báť, moderné podlahy, dokonca aj tie biele, sa veľmi ľahko čistia a rýchlo nadobúdajú svoj pôvodný vzhľad.

Využite krásu a silu zrkadiel aj skla

Ak je priestor malý a potrebujete ho opticky zväčšiť, pomôcť v tejto snahe by vám mohli aj sklo a zrkadlá. Napríklad prítomnosť zrkadla oproti oknu niekoľkonásobne zvýši množstvo denného svetla. Mimochodom, aj dvere posuvného šatníka zabudovaného oproti oknu sa dajú zrkadliť. Zo zrkadiel rôznych veľkostí a tvarov môžete dnes zostaviť celé kompozície, z prítomnosti ktorých bude mať vaša obývacia izba úžitok nielen z hľadiska zväčšenia objemu, ale aj štýlu.

Tak sa o tom presvedčte a využitím týchto jednoduchých trikov, materiálov a doplnkov si malý priestor zariaďte do krásy a zväčšite.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina