Psy sa tešia, ľudia ich môžu opäť venčiť

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 29. apríla 2021, 00:01

Útulok Piešťany po dlhom čase privítal milovníkov zvierat. Ošetrovatelia využili obojky, vôdzky, postroje a odovzdali psy dobrovoľníkom na venčenie. Z prechádzky a hladkania sa náramne tešili.

Hravé šteniatko Bou-bou si krátko po našom venčení adoptovala nová rodina. (Autor: am)

Od soboty 24. apríla je možné každý víkend medzi 12.00 a 15.30 h vziať na prechádzku psy z piešťanského Regionálneho centra Slobody zvierat. Venčenie bolo dlho zakázané pre nepriaznivú epidemiologickú situáciu, ale v súčasnosti je aj vďaka uvoľňovaniu opatrení opäť umožnené.

Hneď prvý deň sme sa vybrali do útulku aj my. Čakali nás tam nielen nedočkavé psy, ale aj dobre naladení ošetrovatelia. Odovzdali sme kontaktné údaje a už nám aj zapínali čierne chlpaté šteniatko, ktoré je novým obyvateľom útulku. Bou-

bou má približne pol roka a našli ho uprostred apríla na Lodenici v Piešťanoch. Bol presne taký, ako ho ošetrovatelia popísali na svojej webovej stránke – veselý a prítulný.

S huňatým klbkom sme sa prešli, poriadne sme ho „vyhladkali“ a potešili sa navzájom. Sobotňajšia prechádzka tak dostala nový rozmer. Nielenže sme „vyvenčili“ seba, ale urobili sme radosť aj opustenému chlpáčovi. Okrem nás sa v okolí útulku prechádzali ďalší ochotní dobrovoľníci.

„Ďakujeme  všetkým  dnešným venčérom, vonku bolo dvadsať psíkov, čo je po dlhom čase veľmi pekný počet. Dúfame, že vás bude stále viac. Venčenie zatiaľ zostáva len počas víkendov. Psíky aj my sa budeme na vás tešiť,“ uviedla po sobotňajšom venčení riaditeľka útulku Ľubomíra Baleková. Ak sa teda ešte stále odhodlávate vyraziť na prechádzku so psom z útulku, odporúčame. Je to dobré pre nohy i psychiku, najmä v tomto náročnom pandemickom období.

Ak nemôžete prísť venčiť, ale radi by ste pomohli, môžete niečo darovať. Vždy sa zídu čistiace prostriedky Fixinela, Pulirapid, Jar, tekuté mydlo, kapsuly na pranie, cestoviny, ryža, ovsené vločky, papierové utierky, malé lopatky s metličkou či 120 l plastové vrecia. Pomôžete aj, ak prinesiete savé podložky, sensitiv krmivo, posteľnú bielizeň, odčervovadlá a odblšovadlá. Nezabúdajte, že pri vstupe do útulku je povinnosť mať ochranné rúško – platí to aj pri preberaní psa na venčenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina