Nedodržiavaním opatrení týkajúcich sa pandémie ohrozujeme predovšetkým svoje zdravie

  • Inzercia
  • 29. apríla 2021, 20:00

Pandémia koronavírusu straší celý svet už vyše roka. Každý z nás je unavený z opatrení, ktoré máme, ktoré musíme dodržiavať, aj keď nám to zrovna nie je po vôli.
Mnohí ľudia sa ale rozhodli opatrenia sčasti alebo dokonca úplne ignorovať. Neuvedomujú si, že nedodržiavaním opatrení týkajúcich sa pandémie ohrozujeme predovšetkým svoje zdravie.

Zdroj obrázka: Autor: Ellyy / Shutterstock.com

Dôkladné nosenie ochrany horných dýchacích ciest

Respirátory a rúška sa stali súčasťami našich životov. Napriek tomu máme možnosť stretnúť na ulici ľudí, ktorí ochranu dýchacích ciest vôbec nemajú, nemajú ju dôkladne, alebo ju majú len na krku. Dôkladné nosenie ochrany horných dýchacích ciest, čiže nosenie jednorázových rúšok, látkových rúšok, respirátorov FFP2 a respirátorov FFP3 zabráni preniknutiu vírusu do nášho organizmu. Zakrývajte si preto dôkladne nielen ústa, ale aj nos. V prípade, že to niekto nedodržiava, skúste danú osobu upozorniť, aby si nasadila ochranu horných dýchacích ciest poriadne, nakoľko neohrozuje nielen ostatných, ale aj seba.

Aby ste sa ale chránili, treba sa dôkladne starať o respirátory a rúška. Látkové rúška odporúčame vyvárať, respirátory (tie na viacnásobné použitie) odporúčame opatrne snímať z tváre a nechávať ich preschnúť/ vyvetrať trebárs na sušiaku.

Sledujte aktuálne správy

Aj keď málokomu sú tieto správy týkajúce sa pandémie po vôli, odporúčame vám sledovať prehľad aktuálnych správ. Automaticky tak budete vedieť, aké opatrenia sa menia, čo je potrebné dodržiavať, čo už naopak nie je potrebné dodržiavať a ktoré obmedzenia sa rušia.

Prehľad aktuálnych správ vám pomôže zorientovať sa v novinkách, v opatreniach, čím budete môcť rýchlejšie zareagovať na prípadné zmeny.

Nedodržiavaním opatrení týkajúcich sa pandémie ohrozujeme predovšetkým svoje zdravie, ale aj zdravie svojich najbližších. Nepodceňujte nosenie rúška a respirátora, vyhýbajte sa veľkému davu ľudí a hlavne, nevyhýbajte sa lekárom, ak sa u vás objavia zdravotné problémy, ktoré sa nebudú týkať koronavírusu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj