Akým spôsobom riešiť reklamu na internete?

  • Inzercia
  • 29. apríla 2021, 09:00

Veľkou výhodou reklamy na internete je fakt, že ju môžete tvoriť v niekoľkých podobách a tieto spôsoby medzi sebou efektívne kombinovať. To, akými spôsobmi môžete online reklamu dnes riešiť, vám predstavíme v tomto článku.

Zdroj obrázku: Chonlachai / Shutterstock.com

Reklama na internete je dnes pevnou súčasťou každého biznisu, preto je mimoriadne dôležité, aký formát si pri tvorbe svojich kampaní zvolíte.

Pri výbere formátu reklamy na internete by ste mali myslieť najmä na to, čo chcete svojimi reklamnými kampaňmi dosiahnuť.

Ak máte svoje ciele nastavené, môžete sa rozhodnúť, ktorý typ reklamy na internete zvolíte.

Tieto typy reklamy na internete sú tie najpoužívanejšie

Nižšie sa pozrieme na prehľad tých najpoužívanejších formátov reklamy na internete.

Google reklama

Najpoužívanejšou formou reklamy v online priestore je jednoznačne Google reklama, ktorá sa vykonáva pomocou nástroja Google Ads.

V tomto nástroji si viete nastaviť kľúčové slová, na ktoré sa má vaša reklama zobrazovať.

Najväčšou výhodou google reklamy je zrejme fakt, že v tomto prípade platíte len za klik na vašu reklamu a nie za zobrazenie.

Facebook reklama

Na podobnom systéme funguje aj reklama na najväčšej sociálnej sieti na svete – na Facebooku.

Tento typ reklamy ponúka zároveň aj rôzne možnosti zobrazovania reklamy, ako napríklad videoreklama či špecializované reklamy pre mobil.

S Facebook reklamou súvisí aj reklama na populárnom Instagrame, ktorý sa pred niekoľkými rokmi stal súčasťou Facebook skupiny.

Youtube reklama

Youtube reklama sa dostáva do popredia najmä v posledných rokoch, a to aj v súvislosti s influencer marketingom, keďže množstvo Youtuberov sa stalo vplyvnými osobnosťami, ktoré dokážu ovplyvniť svoje publikum.

Aj v tomto prípade platíte len za zhliadnutie a vy sami si viete nastaviť, koľko denne chcete za reklamu utratiť a komu sa má zobrazovať.

Nechajte si poradiť

Dnes sme vám odhalili tie najpoužívanejšie a najefektívnejšie formy reklamy na internete.

Odvetvie online marketingu je však jedným z najrýchlejšie sa vyvíjajúcich, a preto vám odporúčame sa pri nastavovaní reklamy na internete obrátiť na špecialistov, ktorí sa v tomto odvetví pohybujú denno denne.

Len vďaka nim si totiž môžete byť istý, že vaše reklamné kampane budú nastavené správne a prinesú želaný efekt.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina