Vyberajte tie správne a kvalitné granuly pre svojho verného štvornohého spoločníka

  • Inzercia
  • 27. apríla 2021, 20:00

Nielen človek, ale aj zvieratá si chcú svoj život užívať naplno. Majú tiež svoje potreby, pocity, prežívanie. Cítia radosť, ale aj bolesť, podobne ako my, ľudia. Ak sú zdravé a v poriadku, aj my máme radosť, lebo ich berieme ako členov našej rodiny, najmä psíkov alebo mačičky. Bohužiaľ, aj oni môžu trpieť nejakými chorobami, napríklad problémami s trávením. A v tom prípade je veľmi dôležité, aby sme tomu prispôsobili stravu a jej zloženie.

Zdroj obrázku: Jaromir Chalabala / Shutterstock.com

Granuly pre psíkov s potravinovou alergiou

Ak máte doma psíka, ktorý má zažívacie problémy alebo alergiu na nejakú zložku potravy, tak určite viete, že mu nemôžete dávať hocijaké granuly. Hoci by mu aj chutili, ale rozhodne by neprospievali jeho tráveniu. Práve naopak, skôr či neskôr by sa to odrazilo na jeho zdraví.

Existujú rôzne potravinové alergie a niekedy vyskúšame viacero granúl pre psov, kým natrafíme na tie správne a kvalitné, ktoré nášmu domácemu miláčikovi ulahodia. Výrobcovia granúl vedia, že aj psy mávajú rôzne alergie na zložky krmiva, a preto ponúkajú hypoalergénne granuly, ktoré sa svojím zložením prispôsobia zažívaniu psíka.

Kvalita na prvom mieste

Už vyššie sme spomenuli, že aj psy môžu trpieť potravinovou intoleranciou podobne ako ľudia. A preto je veľmi dôležité, aby sme im zabezpečili krmivo, ktoré im nebude škodiť, nezaťaží im žalúdok, ale naopak, podporí trávenie, chuť do jedla a celkovo prispeje k dobrému zdravotnému stavu.

V súčasnej dobe je niekedy ťažké zorientovať sa v množstve druhov a typov granúl a nájsť tie, ktoré budú pre nášho psíka najlepšie. Je veľmi dôležité, aby sme pozorne čítali zloženie na obale granúl, pričom by sme mali zohľadniť aj iné faktory, ako sú plemeno, hmotnosť, vek nášho psa. Nezabúdajme, že iba vďaka kvalitným granulám pre psa mu dokážeme zabezpečiť plnohodnotný životdobrý zdravotný stav.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund