Jarné upratovanie pracovného stola je dôležitejšie než si myslíte

  • Inzercia
  • 27. apríla 2021, 18:00

Niekedy môže byť pohľad na čistý a uprataný pracovný stôl motivujúci k ďalšej činnosti. Stôl je čistý, vy ste sústredený a práca ide sama od seba. Oveľa častejšie je však náš stôl ukrytý pod kopou papierov a dokumentov či dokonca neumytých pohárov a tanierov. V takom prostredí sa veľmi zle učí alebo pracuje. Preto je dôležité mať vo veciach poriadok. Ako na jarné upratovanie vášho stola?

Zdroj obrázku: New Africa / Shutterstock.com

Keď príde čas na učenie alebo prácu, veľmi záleží na prostredí, kde danú aktivitu vykonávate. Ak máte vo veciach poriadok a prehľad o tom, kde je čo uložené, je pravdepodobné, že sa lepšie sústredíte.

Ak ste sa rozhodli upratať si váš stôl, môžete sa riadiť nasledujúcimi jednoduchými krokmi:

1. Dajte zo stola všetko preč

Odneste všetky riady, vyhoďte všetky nepotrebné papieriky a dajte na zem alebo na poličky všetky vaše veci. Budete mať lepší prehľad o tom, koľko a aké veci máte a bude pre vás jednoduchšie ich potom dávať naspäť.

2. Vyčistite, utrite

Aj keď si myslíte, že je váš stôl čistý, neublíži vám ak ho predsa raz za čas celý vyčistíte. Môžete použiť rôzne univerzálne alebo na drevo zamerané čistiace prostriedky. Nezabudnite vyčistiť aj obrazovku počítača, lampu a ďalšie veci, ktoré bežne na stole mávate položené. Čím častejšie budete používať čistiace prostriedky, tým rýchlejšie a jednoduchšie to vždy bude.

Na konci každého dňa si skúste spraviť rýchle minútové upratovanie, ktoré vám pomôže ráno, keď budete hľadať dôležité papiere, ktoré potrebujete do práce alebo školy.

3. Dôležité veci majte po ruke

Sami najlepšie viete, ktoré veci používate najčastejšie. Preto pri ukladaní vecí naspäť na stôl, na ne určite myslite a dajte ich na viditeľné miesto. Väčšinou ide o typické školské potreby ako stojan na perá, písacie potreby, papiere, zakladače, malé lepiace papieriky a pod.

Upracte si stôl tak, aby vám to uľahčilo prácu a motivovalo k lepším výkonom!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund