Príprava na narodenie dieťaťa

  • Inzercia
  • 26. apríla 2021, 18:00

Narodenie dieťaťa je významná udalosť. Život partnerov sa zmení od základov a všetko sa bude prispôsobovať predovšetkým potrebám novorodeniatka. Na takúto významnú udalosť sa treba vopred pripraviť.

Zdroj obrázka: Autor: leoanna  / Shutterstock.com

Nájdite si na internete zoznam vecí, ktoré budete potrebovať

Ak nechcete podceniť prípravu na narodenie dieťaťa, ako prvé si nájdite na internete zoznam vecí, ktoré budete potrebovať. Zoznamy sa v niektorých veciach líšia, ale vďaka ním budete mať ako takú predstavu, čo všetko treba kúpiť. Určite si nechajte poradiť aj od svojich kamarátok, ktoré majú už deti. Ony vám poradia, čo určite kúpiť a poradia vám aj v tom, čo možno nemusíte kupovať pred pôrodom, či dokonca vôbec. Vždy sa riaďte svojim inštinktom a uprednostňujte kvalitu nad kvantitou.

Hračky nemusíte kupovať do zásoby. Stačí jedna hračka na kočík, jeden maznáčik do postieľky a pár plyšových hračiek. Maličké bábätko nepotrebuje veľké množstvo hračiek. V nakupovaní nových hračiek sa ešte „vyriadite“.

Vytvorte si zoznam podľa kategórií

Pre lepšiu orientáciu si vytvorte tabuľku so zoznamom potrebných vecí. Rozdeľte si ich do týchto kategórií – oblečenie, kúpanie, hygiena, spinkanie, kŕmenie, cestovanie. Samostatnými kategóriami sú výbavička do pôrodnice pre bábätko a pre mamičku.

Pri príprave výbavičky do pôrodnice pre mamičku si kúpte krém na bradavky, dve- tri kvalitnejšie dojčiace podprsenky, dojčiace nočné košele a popôrodné nohavičky s popôrodnými vložkami. Tieto veci sú z výbavičky pre mamičky najdôležitejšie.

Doma zúžitkujete domáce oblečenie. V nemocnici predovšetkým dojčiace nočné košele, teplé ponožky a samozrejme aj župan.

Treba si uvedomiť, že bábätká veľmi rýchlo rastú a nemá zmysel nakupovať oblečenie v najmenšej veľkosti do zásoby. Najčastejšie sa odporúča kupovať pár kusov oblečenia vo veľkosti 56 (v niektorých prípadoch aj 50) a pár kusov vo veľkosti 62.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika