Ochrana zdravia zamestnancov v skladových priestorov

  • Inzercia
  • 26. apríla 2021, 08:00

Pridávanie práce zamestnancom a ich maximálne vyťaženie je jednou z hlavných príčin vzniku pracovných úrazov vo firme. Niektoré firmy robia maximum pre zabezpečenie bezpečnosti a ochrany zdravia zamestnancov. Niektoré sa naopak snažia obchádzať pravidlá a bezpečnosť a ochrana zdravia podceňujú.

Zdroj obrázka: Autor: Halfpoint  / Shutterstock.com

Na ochranu zdravia zamestnancov by sa malo dbať nielen vo výrobných halách, ale aj v skladových priestoroch. V skladových priestoroch sa manipuluje s tovarom, ktorý môže pri neodbornej manipulácii s ním dokonca ohroziť aj zdravie zamestnancov. Práve z tohto dôvodu by firmy nemali nič podceňovať.

ISO 45001

Každá firma sa snaží v očiach zákazníkov, dodávateľov, odberateľov, ale aj zamestnancov vyzerať čo najlepšie. Firmy sa snažia o získanie certifikátu ISO 45001, pretože vedia, že práve toto im pomôže zvýšiť dôveru zamestnancov, ale aj kupujúcich. Predsa len málokto by podporil firmu, o ktorej je známe, že nezabezpečuje dobré podmienky na prácu všetkým zamestnancom a tým ohrozuje aj ich zdravie.

Princípom tejto normy je identifikácia všetkých možných rizík na pracoviskách a ich efektívne riadenie tak, aby bolo minimalizované možné poškodenie zdravia zamestnancov.

Certifikát ISO 45001 má zmysel, preto sa naň zamerajte.

Vysokozdvižný vozík

Dôležitou súčasťou skladových priestorov je vysokozdvižný vozík. Je potrebné zabezpečiť ho v adekvátnom množstve, aby sa nebrzdil chod skladových priestorov.

Musíte zabezpečiť ich dobrý stav. Na pravidelné technické kontroly vysokozdvižných vozíkov by sa nemalo zabúdať. Zároveň dbajte o to, aby s vysokozdvižnými vozíkmi robili len zamestnanci, ktorí majú potrebné skúsenosti.

Aj keď práca na vysokozdvižnom vozíku sa zdá byť pomerne ľahká, ľahká rozhodne nie je.

Vysokozdvižný vozík manipuluje s nadrozmerným tovarom a pri jeho zlom stave, či neodbornej manipulácii s vysokozdvižným vozíkom môže hroziť poškodenie zdravia zamestnanca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína