Zatraktívnite si vaše bývanie na dedine

  • Inzercia
  • 25. apríla 2021, 08:00

Aj keď mestský život má svoje nepopierateľné výhody, bývanie na dedine má svoje čaro. Možnosť tráviť voľné chvíle na vlastnej terase, záhrade a možnosť dopestovať si obľúbené plodiny sú výhody, prečo mnohé rodiny uvažujú práve nad bývaním na dedine.

Zdroj obrázka: Autor: Photographee.eu / Shutterstock.com

Bývanie na dedine má svoje čaro. Vyžaduje však viac starostlivosti ako v prípade, že žijete v byte.

Ako si ale zatraktívniť bývanie na dedine?

Okrasné dreviny a živý plot

Ak bývate na dedine, pravdepodobne máte aj nejaký pozemok. Ak si chcete svoje bývanie zatraktívniť, skúste si vysadiť okrasné dreviny a živý plot. Okrasnú časť záhrady si od trávnika oddeľte praktickými záhradnými obrubníkmi. Môžu to byť buď klasické betónové obrubníky v rôznych tvaroch, alebo plastové. Výber je na vás.

Z okrasných drevín odporúčame kanadský javor, tuje, smrekovec japonský, cypruštek, či napríklad jedľovec. Živý plot si robte z fotínií, či ťahavého brečtanu.

Ak máte na záhrade aj ovocné stromy, nezabúdajte, že ak sú stromy staré a zasahujú do elektrického vedenia, či na pozemok susedov, je potrebné zabezpečiť spiľovanie stromov.

Septiky

Vo viacerých obciach na Slovensku nie je stále zavedená kanalizácia a obyvatelia sú odkázaní na vlastné žumpy a ich vývoz. Zatraktívniť bývanie na dedine vám pomôžu aj septiky. Jedná sa o dvojkomorové žumpy, ktoré v rámci svojej konštrukcie prečisťujú odpadové vody, čím výrazne šetria nielen samotné životné prostredie, ale aj peňaženky. Pri nich nie je potrebný častý vývoz odpadových vôd ako pri klasických žumpách.

Septik je dokonca označovaný aj ako bezúdržbová čistička, a to právom.

Bývanie na dedine si zatraktívnite aj novou zámkovou dlažbou, krásnymi drevenými vchodovými dverami, pekným obkladom vstupného schodiska, modernou záhradnou tieniacou technikou a kvalitným záhradným nábytkom.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof