Pobedimčan Martin Směřička pomohol futsalistom postúpiť na ME

Slovenská mužská reprezentácia vo futsale si premiérovo vybojovala postup na majstrovstvá Európy. Slováci spečatili zisk miestenky na kontinentálny šampionát v utorkovom súboji v moldavskom meste Ciorescu, v ktorom zdolali domáci výber 4:0 a v tabuľke tretej skupiny obsadili druhú priečku. Bol pritom aj Pobedimčan a jeden z najlepších futsalistov Slovenska – Martin Směřička.

Pobedimčan Směřička patrí aj k oporám futsalovej reprezentácie SR. © futsalslovakia.sk

Na ME z kvalifikácie postúpili priamo víťazi všetkých ôsmich kvalifikačných skupín a šesť z ôsmich tímov na druhých miestach. Zostávajúce dve mužstvá z druhých miest si zahrajú play-off o posledné miesto na ME. Kvalifikácia sa ešte neskončila, no Slováci už majú istotu, že budú medzi šesticou postupujúcich výberov z druhých priečok.

Reprezentácia sa na ME prebojovala, až keď počet účastníkov rozšírili z 12 na 16 tímov. Šampionát sa uskutoční od 19. januára do 6. februára 2022 v holandských mestách Amsterdam a Groningen. „Splnili sme hlavný cieľ, prvýkrát sa predstavíme na Eure. Všetci hráči si zaslúžia veľkú poklonu. Chlapci si oslavu zaslúžia za celý kvalifikačný cyklus a za všetko, čo pre úspech urobili,“ povedal podľa webu Slovenského futbalového zväzu kouč výberu Marián Berky.

V utorkovom súboji mali Slováci prevahu od úvodu stretnutia, ale v prvom polčase skórovali len raz. V 6. minúte zostal nepokrytý Dušan Rafaj a loptu poslal za súperovho brankára. Po zmene strán pridal druhý gól mužstva Martin Směřička a vzápätí na 3:0 upravil Gabriel Rick. Ten istý hráč dal aj gólovú bodku za duelom, keď v 39. minúte premenil pokutový kop.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav