Zariaďte si spálňu prakticky a moderne

  • Inzercia
  • 23. apríla 2021, 11:00

Spálňa je jednou z najdôležitejších miestností, ktoré musia byť v dome, či v byte zariadené medzi prvými. Ak ste si kúpili, alebo postavili novú nehnuteľnosť a púšťate sa do zariaďovania spálne, ponúkame vám praktické tipy, ktoré pri zariaďovaní určite oceníte.

Zdroj obrázka: Autor: JP 3D  / Shutterstock.com

Kvalitná posteľ

Ako prvú by ste do spálne mali umiestniť posteľ. Moderné manželské postele môžete vyberať v kategórií čalúnených, drevených, či postelí z drevotriesky. Všetko záleží od toho, v akom štýle si plánujete zariadiť spálňu.

Medzi najkvalitnejšie ale patria samozrejme masívne drevené postele. V mnohých prípadoch však zákazníkov od nich odrádza práve vyššia cena.

Ak si vyberiete drevenú posteľ, či posteľ z drevotriesky, dôkladne vyberajte aj farebné prevedenie. Musí ladiť k šatníkovej skrini, vstavanej skrini, ale predovšetkým k podlahe a interiérovým dverám.

Máte na výber z dvoch klasických rozmerov manželských postelí. Ide o rozmery 180×200 cm a 160×200 cm. Rozmer prispôsobujte predovšetkým priestorovým možnostiam.

Vstavané skrine šetriace priestor

Ak si chcete spálňu zariadiť prakticky a moderne, odporúčame vám namiesto klasických šatníkových skríň voliť skôr na mieru robené vstavané skrine. Vďaka vstavaným skriniam využijete prakticky celú stenu, čím získate mnoho úložného priestoru na oblečenie a doplnky.

Vďaka posuvným systémom na vstavané skrine ušetríte priestor. Dvierka skrine nebudú zasahovať do miestnosti a zároveň vám zjednodušia prístup do jednotlivých častí vstavanej skrine.

Pekné posteľné obliečky

V modernej spálni sú nutné kvalitné posteľné obliečky. Pekné posteľné obliečky vysokej kvality nájdete predovšetkým medzi bavlnenými posteľnými obliečkami. Farby voľte skôr neutrálne, poprípade skúste kombináciu neutrálnej farby s výraznejšou farbou.

V prakticky a moderne zariadenej spálni by mali byť okrem kvalitnej postele, vstavanej skrine a pekných obliečok aj praktické police na uloženie drobností, obrazová stena, či štýlová stojaca lampa vedľa postele.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof