Superliga v malom futbale opäť zavíta do Piešťan

V sobotu sa na umelej tráve Štadióna PFK Piešťany odohrajú zápasy Niké Superligy – Special edition. Každý tím odohrá hneď dva duely. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na bohatú porciu malého futbalu.

Ilustr. foto © SZMF

Na západe sa zatiaľ odohralo jedno kompletne kolo Niké Superligy. V úvode decembra sa najskôr stretla Trnava s Piešťanmi. Výber Trnavy dokázal otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas vo svoj prospech, keď z 0:2 otočili na 5:2. V závere zápasu ešte Piešťany dokázali znížiť na dvojgólový rozdiel, ale Trnava už zápas doviedla do úspešného konca a pripísala si tri body do tabuľky. V druhom zápase sa proti sebe postavili Bratislava a Trenčín. V tesnom a vyrovnanom zápase sa nakoniec radovali hráči z hlavného mesta, keď tri minúty pred koncom strelili víťazný gól na 3:2.

Repríza zápasu o bronz medzi Bratislavou a Piešťanmi

Výbery Bratislavy a Piešťan medzi sebou stretli zatiaľ štyrikrát.  Bilancia zápasov je zatiaľ v prospech Piešťan, ktoré vyhrali dvakrát, jedenkrát sa radovala Bratislava a jedno stretnutie skočilo remízou. Bratislava svoje víťazstvo zaznamenala v roku 2019 práve v zápase o bronz. Piešťany svoje víťazstvá zaznamenali v sezóne 2019/2020, keď Bratislavu porazili v základnej skupine a tiež v poslednom zápase o bronz. V sobotu sa teda môžeme určite tešiť na napínavý súboj.

Trnava sa na úvod stretne v sobotu s Trenčínom. Tímy medzi sebou zatiaľ odohrali dva vzájomne duely. V úvodnej sezóne sa radovali hráči spod hradu Matúša Čáka, keď vyhrali 3:2. V druhom dueli sa radovali Trnavčania, keď zaznamenali v novembri 2019 svoje premiérove víťazstvo v Niké Superlige, keď sa dvakrát presadil Loskot a brankár Trnavy Matejkovič si udržal čisté konto. V sobotu sa dozvieme či Trnava nadviaže na dobrý štart do sezóny, alebo Trenčín pretrhne sériu piatich zápasov bez výhry.

Bratislava v snahe pokračovať v pozitívnych výsledkoch v derby zápasoch s Trnavou

Ešte pred derby zápasom sa najprv stretnú Piešťany s Trenčínom, ktorý sa z víťazstva proti súperovi z kúpeľného mesta ešte neradoval. V prvom ročníku Niké Superligy sa zrodil výsledok 4:2 pre Piešťany. V predchádzajúcej sezóne to bol veľmi tesný duel, ktorý rozhodol jediný gól. Otázkou je, či bude pokračovať víťazná séria Piešťan vo vzájomných zápasoch, alebo víťazstvo zaznamená Trenčín.

Na záver hracieho dňa príde na rad derby medzi Bratislavou a Trnavou. Zápasová bilancia je 2:0 v prospech Bratislavy. V sezóne 2018/2019 sa Bratislava radovala z víťazstva 6:4. V predchádzajúcej sezóne hráči z hlavného mesta vyhrali 5:3. V zápasoch tímov padá pomerne veľa gólov, tak uvidíme, či sa dočkáme gólových hodov. Trnava však dúfa, že sa Bratislave sa doterajšie dve prehry dokáže revanšovať.

Zápasy LIVE

Všetky zápas Niké Superligy – Special edition si budete môcť vychutnať LIVE na Facebookovom profile Slovenského zväzu malého futbalu.

Harmonogram zápasov, sobota 24.4.2021, umelá tráva PFK Piešťany:

10:00 Piešťany vs. Bratislava
11:15 Trnava vs. Trenčín
13:15 Piešťany vs. Trenčín
14:30 Bratislava vs. Trnava

Zdroj: SZMF


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav