Drahovčania plnia srdce vrchnáčikmi

Vo viacerých mestách a obciach na Slovensku v uplynulých mesiacoch pribudli veľké kovové srdcia. Ľudia do nich vhadzujú plastové vrchnáky od fliaš a zbierajú ich na pomoc tým, ktorí ju potrebujú.

Len za prvý týždeň ľudia naplnili srdce spolovice. (Autor: Obec Drahovce)

Jedno takéto kovové srdce pribudlo minulý týždeň aj do Drahoviec. Ľudia môžu do srdca, ktoré sa nachádza na námestí medzi poštou a Jednotou, vhadzovať ľubovoľné množstvo vrchnákov, ktoré budú mať vždy určeného adresáta.

Prvé srdce poputuje 6,5-ročnému Dávidkovi, ktorý má ľahkú mentálnu poruchu a oneskorený vývin reči. Navštevuje denné centrum Ja sám v Hlohovci, terapia je však iba za priamu platbu. Mamina by mu rada dopriala delfinoterapiu na Ukrajine.

Do srdiečka už vrchnákmi prispeli Drahovčania, ale i obyvatelia okolitých obcí či mesta Piešťany. Medzi prvými boli aj deti z miestnej škôlky.

Ak teda máte doma nazbierané vrchnáky, prispieť nimi môžete aj do drahovského srdca. Neoplatí sa ich zbierať „v malom“. Jeden vrchnák má totiž 2,5 gramu, kilogram vrchnákov ich obsahuje približne 400 kusov a dostanete zaň asi 22 centov. Za 100 kíl vrchnákov teda dostanete približne 22 eur a za tonu 220 až 300 eur.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof