Šport sa konečne môže nadýchnuť

Vyzerá to, že aktuálna pandemická situácia sa konečne začína trocha zlepšovať a po dlhých mesiacoch sme sa dočkali uvoľnenia niektorých opatrení. Okrem viacerých oblastí je to výborná správa aj pre športovú obec.

(Autor: Viera Dusíková)

Tá bola v posledných mesiacoch paralyzovaná a amatérski či mládežnícki športovci nemohli vôbec trénovať. Okrem výnimiek pre profesionálne súťaže vo vybraných športoch sa oficiálne športovaniu pre sprísnené opatrenia nemohol organizovane venovať nikto. Práve to sa od pondelka 19. apríla mení.

Po niekoľkých mesiacoch sa môžu športovci vrátiť k tréningom, no vo väčšine prípadov nie k plnohodnotným. Slovenský šport sa bude riadiť športovým semaforom, ktorý vychádza z vládneho COVID automatu. Uvoľnenie opatrení rozviaže ruky trénerom a predovšetkým deti, mládež a rekreační športovci sa môžu vrátiť do tréningového procesu, aj keď zatiaľ iba v menších skupinách, no vo vonkajších i vnútorných priestoroch, hoci to tak spočiatku nevyzeralo.

Nie je to ideálne a ešte asi ani tak skoro nebude, no stále lepšie ako nič. Vnímam prvé rozvoľnenie opatrení ako krok k tomu, aby sme sa postupne dopracovali k normálnemu športovaniu s riadnym tréningovým i súťažným procesom. Musíme však k tomu pristupovať zodpovedne. Už sme sa niekoľkokrát presvedčili, že keď sa niečo uvoľnilo a zobrali sme to príliš ľahkovážne, situácia sa razom zhoršila, a to nikto z nás nechce.

Už to bolo dlho, keď hlavne mládež touto stopkou športu trpela. Pri prirodzenom rozvoji športujúcich detí je každý výpadok veľmi citeľný a jedna generácia stratila v podstate rok času na svoj rast a vývin. Nechcem byť zlým prorokom, ale to nás môže v budúcnosti dobehnúť. Preto si myslím, že vzdelávanie a športovanie by malo byť tiež jednou z hlavných priorít, ako sa dostať do normálu.

Čo všetko sa od pondelka pre športovanie uvoľnilo, sa môžete bližšie dočítať aj v športovej rubrike aktuálneho vydania Piešťanského týždňa.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava