Módny doplnok, ktorý plní praktickú i estetickú funkciu v našich domácnostiach

  • Inzercia
  • 21. apríla 2021, 11:00

Koberce – doplnok do domu či bytu, ktorý od čias svojho vzniku prešiel rôznymi fázami. Zo začiatku bol veľmi uznávaný, populárny, samozrejmý a pravdepodobne by sme v tom období nenašli domácnosť, v ktorej by nekraľoval čo i len jeden koberec. Potom však prišli aj časy, keď sa ľudia postupne kobercov zbavovali, lebo akoby vyšli z módy. A či si to uvedomujeme, alebo nie, všetci podliehame módnym trendom. V súčasnosti sa opäť koberce vynímajú v našich miestnostiach a plnia nielen estetickú, ale aj praktickú funkciu.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Vsaďte na kvalitné a štýlové „kusovky“

Žijeme v dobe, keď súčasné módne trendy prajú kusovým kobercom. Na trhu nie je o ne núdza, pretože výrobcovia kobercov veľmi dobre vedia, že je po nich veľký dopyt zo strany zákazníkov. Či už potrebujete kusový koberec do obývačky, spálne alebo detskej izby, určite si z bohatej ponuky moderných a kusových kobercov vyberie každý.

Veľkou výhodou kusových kobercov je fakt, že sú cenovo dostupné pre každého. Okrem toho treba spomenúť, že majú schopnosť v danej miestnosti udržiavať teplo, rovnako pohlcujú prach, ktorý z nich jednoducho odstránime pravidelným čistenímúdržbou. Môžete si vybrať z viacerých druhov kusových kobercov nielen čo sa týka rozmerov, farebného prevedenia, materiálu, ale aj tvaru.

Potešia sa im aj vaše ratolesti

Hoci sa mnohí rodičia nezhodnú v tom, či dať do detskej izby koberec, alebo nie, rozhodne však koberec detskej izbe nájde svoje využitie a nič tým nepokazíte. Aj odborníci sa zhodujú v tom, že detské koberce sú dobrou voľbou už len z praktického hľadiska, nakoľko môžu zabrániť nežiaducemu úrazu vašich detí počas hry, ochrániť ich pred chladnou podlahou a tiež dokážu tlmiť hluk, ak sa vaše ratolesti príliš rozšantia. Ak sa rozhodnete pre koberec do detskej izby, treba počítať s tým, že ponuka je veľmi bohatá a o to ťažší môže byť výber. Ale stačí sa len zorientovať v daných ponukách a stanoviť si jasné priority, ktorými by mali byť na prvom mieste bezpečnosť vašich detí,materiál detského koberca,pestré sfarbenie či napríklad nejaký zaujímavý rozprávkový motív, ktorý poteší každé dieťa.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof