Štafetu pomoci proberá hotelová akadémia

  • Nezaradené / Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 20. apríla 2021, 08:48

Verejná zbierka Malý nákup, veľká pomoc sa tento týždeň presúva z piešťanského gymnázia na pôdu Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera na Stromovej ulici. Svoje nákupy sem môžete priniesť každý utorok a štvrtok od 15.00 do 17.00 hod.

Riaditeľ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Ladislav Blaškovič preberá pomyseľnú štafetu pomoci od Stanislavy Šimovej z piešťanského Gymnázia Pierra de Coubertina (Autor: Juraj Sedlák )

Pomoc pri organizácii zbierky základných potravín a drogérie ponúkli študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera. Iniciatívu Malý nákup, veľká pomoc spustilo kultúrno-kreatívne centrum Arta v Piešťanoch v spolupráci s Centrom pomoci človeku s cieľom pomôcť rodinám i jednotlivcom v núdzi, ktorým pandémia skomplikovala život natoľko, že sa bez pomoci druhých nezaobídu. Štafetu od Arty prevzalo Gymnázium Pierra de Coubertina a od tohto týždňa ju ďalej preberá Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera. Žiačky a žiaci akadémie tak budú mať možnosť priložiť ruku k dielu a pomôcť podporiť viac ako 300 piešťanských rodín a jednotlivcov v núdzi, ktorí sú v evidencii Centra pomoci človeku.

„Je to výnimočná príležitosť pre naše študentky a študentov a verím, že aj takýmto spôsobom dokážeme pomôcť ľuďom, ktorí to v tejto dobe najviac potrebujú. Oslovili sme aj rodiny našich žiakov, aby každá trieda mohla prispieť svojim malým nákupom,“ potvrdil nám Ladislav Blaškovič, riaditeľ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera, ktorý prebral po gymnáziu štafetu pomoci.

„Pre našich študentov, ktorí sa venujú dobrovoľníctvu, to bola výborná skúsenosť s pomocou ľuďom v núdzi. Zbierka prebiehala na našom gymnáziu 4 týždne a podarilo sa nám zhromaždiť základné potraviny a drogériu, ktoré odnášalo plne naložené auto na tri krát. Dobrovoľníci z nášho gymnázia všetkým ďakujú,“ prezradila nám stredoškolská učiteľka Stanislava Šimová, ktorá je už šesť rokov koordinátorkou dobrovoľníkov na piešťanskom gymnáziu. 

„Som nesmierne rád, že táto nezištná pomoc ľuďom v núdzi, ktorú sme v Arte spustili, pokračuje a dokazuje ochotu Piešťancov spojiť sa a občiansky sa angažovať pre dobrú vec. Každému, kto prispel a pomáha, patrí úprimné poďakovanie,“ poďakoval sa autor myšlienky nákupov Juraj Nozdrovický.  

Svoj malý nákup môžete priniesť nasledujúce tri týždne každý utorok a štvrtok od 15:00 do 17:00 hod ku vchodu do hotelovej akadémie zo strany parkoviska, ktoré bude v tomto čase sprístupnené verejnosti. 

Zoznam základných potravín a drogérie, nákupom ktorých môžete pomôcť aj vy, nájdete v tomto letáku:

Na záver ešte prezradíme, že pomoc sa na hotelovej akadémii nekončí, ale štafetu ďalej prevezme Stredná odborná škola obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav