Hasili plamene spod kapoty a vyslobodzovali ženu z pivnice

Uplynulý týždeň vyrážali piešťanskí hasiči najmä k udalostiam, ktoré sa odohrali priamo v kúpeľnom meste. Riešili vytečený benzín, hasili plamene spod kapoty, ale otvárali i zamknuté dvere na pivnici, z ktorej žena volala o pomoc.

Hasiči vyrážali k plameňom, ktoré šľahali spod kapoty Volva na Vajanského ulici. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

V pondelok 12. apríla o 13.38 h hasičom nahlásili, že na Bratislavskej ceste v Piešťanoch sú vytečené prevádzkové kvapaliny. Tí na mieste zistili, že vozidlo má prevŕtanú nádrž. Z tej unikal benzín, a tak jednotka vykonala protipožiarne opatrenia a uniknuté kvapaliny zasypala sorbentom.

V utorok 13. apríla o pol ôsmej ráno hasiči vyrážali k ďalšiemu vozidlu – tentoraz dymilo auto Volvo S80 na Vajanského ulici. Spod kapoty šľahali plamene a príslušníci vystrojení dýchacími prístrojmi začali s lokalizáciou požiaru pomocou vysokotlakového prúdu. Nedarilo sa však otvoriť kapotu auta, a tak veliteľ zásahu povolal cisternu a zisťovateľa príčin požiaru. Prišli i príslušníci mestskej a štátnej polície, ktorí vypátrali majiteľku vozidla, v tom čase sa nachádzajúcu v práci. Hasičom poskytla kľúče od auta, tí otvorili kapotu a ohnisko dohasili. Veliteľ zásahu ešte nechal miesto prekontrolovať termokamerou, vykonať protipožiarne opatrenia a odpojiť akumulátor.

V rovnaký deň, ale krátko po pol ôsmej večer, nahlásili hasičom podozrenie na únik oxidu uhoľnatého v rodinnom dome v Drahovciach. Troch príslušníkov čakala už na mieste majiteľka, ktorá pred príchodom pootvárala okná a dvere a na kotle uzatvorila prívod plynu. Hasiči miestnosť, kde sa nachádzal plynový kotol, pomerali detektorom plynov a pár s negatívnym výsledkom.

Posledný výjazd mali hasiči v stredu 14. apríla o 6.26 h. Na Kukučínovej ulici z pivničných priestorov budovy volala o pomoc žena, ktorá sa nevedela dostať z pivnice von. Policajti zavolali majiteľa budovy, ten zvnútra otvoril vchodové dvere. Hasiči vnútri zistili, že plastové dvere pri schodisku sú uzamknuté. Po príchode zdravotníkov ich hasiči otvorili pomocou páčidla a hydraulického otvárača a ženu našli. Bola pri vedomí a nevedela povedať, kto ju v pivnici zamkol. Žene zdravotníci poskytli ošetrenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 15. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom odporcov vojenskej služby, Svetovým dňom atletiky, Svetovým dňom rodiny a…
  • 15.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 16. mája 2024
Meniny má Svetozár, zajtra Gizela