Interiér má reagovať na životný štýl klienta

  • Inzercia
  • 19. apríla 2021, 09:39

Hovorí dizajnérka Mgr. art. Alexandra Poláková, autorka návrhov interiérov radových viliek a penziónu na Vysielači.

(Autor: Alacres s.r.o.)

S akými požiadavkami zo strany investora a architekta ste vstupovali do projektu Vysielač?

Pri návrhu interiéru radových domov som nepracovala s individuálnymi požiadavkami koncových užívateľov, snažila som sa však budúcim vlastníkom ukázať možnosti, nakoľko nie každý si pri pohľade na hrubú stavbu domu vie predstaviť konečný výsledok so zariadením. Pre mňa je vždy dôležité najmä to, aby to, čo navrhnem, bolo reálne, dalo sa to vyrobiť a aby sa v interiéri dal žiť skutočný život.

Radová zástavba, pre ktorú ste navrhovali interiéry má netypické riešenie strechy. Čo nám hovorí takýto interiér a aké nám dáva možnosti?

Áno, vysoký priestor určite nie je štandardným riešením v novostavbách, no vnáša do priestoru kus originality. Nechcem interpretovať architektonický zámer, pre mňa osobne však takéto riešenie plní najmä estetickú funkciu. Navyše otvorený priestor má celkovo schopnosť psychologicky navodiť pocit voľnosti a doslova otvoriť myseľ.

V prípade penziónu nejde o obytný priestor v štandardnom ponímaní a nie je možné ani vstúpiť do dialógu s jeho budúcim užívateľom. Aký prístup ste zvolili?

Súhlasím, pri zariadení určenom na dočasné ubytovanie vstupujú do hry aj iné aspekty. Napríklad skutočnosť, že priestor budú zdieľať tri až štyri osoby, ktoré netvoria rodinu. Preto som sa sústredila najmä na ich pohodlie. Snažím sa vytvoriť príjemné, domáce prostredie, v ktorom má každý užívateľ svoj vlastný, osobný priestor. K celkovej harmónii má prispieť aj výber materiálov, ich farebnosť a nábytok vyrobený na mieru.

Po čom je v súčasnosti z pohľadu užívateľa priestoru najväčší dopyt?

Koncoví užívatelia vyžadujú pochopiteľne, praktickosť a dobre udržiavateľné materiály. Interiér by mal byť tiež nadčasový a vzdušný, priestory jedného celku by mali spolu komunikovať štýlovo i materiálovo, čo v konečnom dôsledku navodí želanú harmóniu.

Alacres s.r.o.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava