Brigádnici TJ Bezovec upratovali i opravovali značky

Úvod apríla trávili členovia TJ Bezovec Piešťany aj aktivitami prospešnými pre prírodu a jej milovníkov. V piatok 2. a v sobotu 3. apríla sa vybrali na Plešiny a Starý háj a porobili čo treba, aby sa turistom ľahšie chodilo.

Vďaka brigádnikom budú mať turisti o čosi pohodlnejšie výšľapy (Autor: FB TJ Bezovec Piešťany)

Ladislav Bábik, predseda TJ Bezovec Piešťany, nás informoval, že na základe kontroly značkovaných trás modrej z Čertovej pece na Havran sedlo a žltej z Plešín do Piešťan zistili, že je nutné opraviť turistické chodníky.

Dohodli sa preto, že zraz brigádnikov bude 2. apríla o 8.30 h v sedle, pričom podmienkou bol negatívny test na COVID-19 nie starší ako 24 hodín. Stretli sa tam desiati ľudia a dva psy – Ebi a Megi. Zo sedla sa presunuli na Plešiny.Tam sa rozdelili a prečistili chodník na rúbanisku od konárov, kde šírka prieseku bola do jedného metra. Približne na prvom kilometri museli preznačiť žltú značku. Napokon to všetko bola práca asi na tri-štyri hodiny aj s prestávkami, takže do dvanástej bolo všetko hotové.

Pokračovali na druhý deň. Opäť sa stretli o 8.30 h v sedle Havran a odtiaľ sa aj s náradím a materiálom vydali po modrej trase smerom k Čertovej peci. Na Starom háji ručne spravili schody a vrátili sa naspäť na Havran. Zároveň opravili poškodené značky a doplnili značenie po ťažbe dreva. Na druhej o čosi dlhšie trvajúcej brigáde sa zúčastnili piati, tentoraz bez psov.

Vďaka brigádnikom budú mať turisti o čosi pohodlnejšie výšľapy.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel