Tréningové futbalové ihrisko chcú opraviť vďaka dotácii

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 18. apríla 2021, 00:02

Piešťanská radnica požiadala o finančný príspevok z Fondu na podporu športu na obnovu a celkovú rekonštrukciu futbalového areálu. Hlavným cieľom projektu je zveľadiť celkový vzhľad areálu, zlepšiť pohybovú aktivitu a zefektívniť tréningový proces športovcov, zabezpečiť rozvoj športu detí, mládeže, talentov a širokej verejnosti vrátane zdravotne znevýhodnených občanov a doplniť nové športové vyžitie pre obyvateľov mesta.

Tréningový areál PFK Piešťany by sa mohol dočkať rekonštrukcie. (Autor: MsÚ Piešťany)

Projekt rieši výmenu trávnatej plochy, doplnenie chodníkov okolo ihriska, vybavenie športoviska, vybudovanie tribúny s plastovými sedačkami pre približne 70 osôb a 10-miestnej striedačky. Snahou a účelom projektu je tiež vytvoriť komplexný a bezbariérový športový areál, kde sa bude na jednej ploche nachádzať futbalové ihrisko, ragbyové ihrisko, ihrisko na malý futbal a ihrisko pre nohejbal.

Realizáciou projektu významným spôsobom stúpne využiteľnosť ihriska nielen pre primárny šport, ktorým je futbal, ale zabezpečí sa jeho multifunkčnosť a využitie v ďalších športoch – ragby, nohejbal, ktoré reálne v tomto priestore pôsobia a sú ho pripravené využívať na svoje podujatia. V neposlednom rade vznikne možnosť pre školské zariadenia využívať multifunkčné ihrisko na realizovanie svojich športových aktivít.

Celkové náklady projektu na obnovu športoviska sú 215 755,55 eur. Na uvedený projekt v tejto žiadosti mesto požaduje z Fondu na podporu športu v programe Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry podporu formou príspevku vo výške 107 877,77 eur. Samospráva sa na rekonštrukcii bude spolupodieľať financiami v rovnakom objeme. 

zdroj: MsÚ Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava