Beh oslobodenia Chtelnice má aj tento rok virtuálnu podobu

  • Šport / Ostatné športy
  • 18. apríla 2021, 00:01

Súčasná pandemická situácia neumožňuje organizovanie hromadných telovýchovných podujatí, bežecké nevynímajúc. Priestor teda dostávajú špeciálne podoby džogingových aktivít. Aj tohtoročný Beh oslobodenia Chtelnice sa pre zachovanie tradície koná len vo virtuálnom rozpise.

Tradičný beh v Chtelnici sa opäť uskutoční v neštandardnej podobe. (Autor: Peter Lukačovič)

Technickí realizátori v podhorskej obci Piešťanského okresu dávajú jednotlivcom možnosť atypického súťaženia na ich prevažne krosovom okruhu s dĺžkou 10,3 kilometra v termíne od 27. marca do 24. apríla.

„Pri takzvaných virtuálnych pretekoch využívame moderné prostriedky, aby sme bežeckej komunite umožnili aspoň na diaľku porovnať sa s ostatnými vytrvalcami na našej krásnej, väčšinou lesnej trati. Vlani sa takto mohli konfrontovať iba domáci bežci a bežkyne, no teraz majú možnosť zapojiť sa do akcie aj účastníci z iných miest a dedín,“ povedal riaditeľ podujatia Rastislav Piešťanský. Podľa jeho slov je im do soboty 24. apríla súťažne k dispozícii väčšinou lesná trasa na okraji Chtelnice. Po tomto dátume spracujú usporiadatelia nahlásené výkony a obecný úrad odmení najrýchlejších aktérov vecnými cenami. „Prihlasovací formulár a ďalšie podstatné informácie o špeciálnej pohybovej ponuke nájdu záujemcovia na webstránke beh-oslobodenia-chtelnice.webnode.sk,“ dodal Piešťanský.

Jaroslav Lieskovský

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel