Jarný koncert odohrali vo Vrbovom

Kultúry je v tejto dobe, bohužiaľ, len veľmi málo. Každá, i online vysielaná aktivita, je preto obrovským pohladením duše a treba si ju vážiť. O to viac, ak ide o podarenú a kvalitnú aktivitu, akú v sobotu 10. apríla zorganizovali v Kúrii Mórica Beňovského vo Vrbovom. Jarný koncert cez televízne obrazovky a internetové prehliadače potešil azda všetkých milovníkov umenia.

Počas koncertu svoje majstrovstvo predviedol aj spevák Martin Babjak. (Autor: FB Stanislav Sedlák)

V rámci koncertu sa ako sólisti predstavili Martin Babjak – basbarytón, Marianna Gelenkyová – sopranistka a Ján Prievozník – kontrabasista. Okrem nich zahral Daniel Rumler prvé husle, Karolína Krigovská ako druhé husle, Martin Ruman sa predstavil s violou, Branislav Bielik s violončelom a Peter Guľas za čembalom. Koncert sa odohral pod záštitou Mesta Vrbové a vysielala ho televízia Vrbové, ale i online stream na Facebooku.

Program bol zostavený z komornej hudby viedenského klasicizmu. Dramaturgiu koncertu priblížil v úvode Ján Prievozník, rodák z Vrbového. Uviedol, že toto obdobie bolo prajné pre kontrabasistov, preto v programe znel tento nástroj aj v sólovej podobe.

Záznam z takmer dvojhodinového predstavenia si môžete pozrieť na facebookovej stránke Stanislava Sedláka alebo prezdieľaný na FB Vrbové Online. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín