Župná mobilná jednotka už očkuje

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 16. apríla 2021, 18:27

Mobilná očkovacia jednotka Trnavského samosprávneho kraja dnes zaočkovala prvé desiatky ľudí. Prvú vakcínu Pfizer od mobilného tímu dostala doma obvodná lekárka z obce pri Trnave, ktorá mala mimoriadne ťažký priebeh ochorenia COVID-19 a v dôsledku tohto je aktuálne imobilná.

© Facebook TTSK

Mobilná očkovacia jednotka Trnavského samosprávneho kraja dnes zaočkovala prvé desiatky ľudí. Prvú vakcínu Pfizer od mobilného tímu dostala doma obvodná lekárka z obce pri Trnave, ktorá mala mimoriadne ťažký priebeh ochorenia COVID-19 a v dôsledku tohto je aktuálne imobilná. Ďalšími zaočkovanými boli klienti zariadenia sociálnych služieb Comitas v Trnave. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský pri tejto príležitosti na tlačovej besede v Trnave informoval, že po Trnavskom samosprávnom kraji začnú v najbližších dňoch s očkovaním mobilné tímy aj v Banskobystrickom, Prešovskom a Trenčianskom kraji.

Ak sa postupne zvýši počet týchto tímov, v budúcnosti by podľa Lengvarského mohli zabezpečovať hromadné očkovanie napríklad v marginalizovaných rómskych komunitách. Ministerstvo momentálne hľadá spôsob, ako by krajom náklady na mobilné očkovanie kompenzoval. Výjazdové očkovanie doteraz zabezpečovali len tímy z nemocníc, aj to len v zariadeniach sociálnych služieb. „Župná mobilná jednotka chce pomôcť rýchlejšie zaočkovať klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb, imobilných ľudí a ľudí nad 70 rokov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. V Trnavskom kraji by podľa neho malo pôsobiť päť až desať mobilných očkovacích tímov, očkovať budú vakcínou od Pfizer/BioNTech.

Na území Trnavského kraja sa aktuálne očkuje na 11 miestach, a to v piatich nemocniciach, troch poliklinikách a troch župných veľkokapacitných očkovacích centrách. Len v župných očkovacích centrách dostalo vakcínu už viac ako 41-tisíc ľudí.

Zdroj: SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav