Magnólie začali kvitnúť, nasledovať ich azda budú sakury

Kde-tu sa medzi uplynulými chladnými dňami našiel i slnečný čas, a tak sa aj obľúbeným drevinám Piešťancov, magnóliám, podarilo vytvoriť toľko očakávané puky. V najbližších dňoch svoje kvety azda ešte poriadne otvoria. V kvitnutí by ich mali nasledovať japonské čerešne – sakury.

Magnólie pri troche predstavivosti vedia vytvoriť aj čarovný rám, ktorého obrazom je Kolonádový most. (Autor: am)

Ak máte pozitívny vzťah k rastlinám a chcete potešiť svoje oči, vyberte sa pozrieť si, ako magnólie napriek chladnému počasiu rozkvitli. Urobte si prechádzku ku Kolonádovému mostu, kde sa neďaleko sochy Milenci nachádza magnólia, ktorá svojimi konármi dokáže urobiť rám obrazu Trizuljakovej sochy i mosta. Ďalšia známa magnólia sa nachádza pred kinom Fontána.

Tieto stromy odjakživa krášlili aj kúpeľný park, a tak ak ich nájdete a podarí sa vám spraviť peknú fotografiu, pochváľte sa ňou a pošlite nám ju do správy na našej facebookovej stránke Piešťanský týždeň alebo e-mailom na redakcia@piestanskytyzden.sk.

Magnólia je rod s viac ako 210 druhmi kvitnúcich rastlín z podčeľade Magnolioideae čeľade magnóliovité. Prirodzené prostredie magnólií je rozptýlené po východnej časti Severnej Ameriky, Strednej Ameriky a Karibiku a východnej a juhovýchodnej Ázie. Niektoré druhy sa vyskytujú aj v Južnej Amerike. V súčasnosti sa veľa druhov a ešte väčší počet vyšľachtených odrôd dá nájsť v podobe okrasných kríkov v Severnej Amerike, Európe, Austrálii a na Novom Zélande. Magnólie sú pomenované po francúzskom botanikovi Pierrovi Magnolovi z mesta Montpellier.

Uvidíme, ako si s chladným počasím poradia japonské čerešne, ktoré tradične na jar krášlia Námestie SNP. Ak by ste si už rozkvitnuté sakury chceli pozrieť, nájdete ich na Slnečnej ulici alebo pri križovatke Hlboká-Rekreačná. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela