Trnavský samosprávny kraj zriaďuje mobilnú očkovaciu jednotku

  • Kraj / Piešťany / Región
  • 14. apríla 2021, 12:53

Trnavský samosprávny kraj bude mať k dispozícii mobilnú očkovaciu jednotku. Očkovať vakcínou Pfizer/BioNTech bude podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb, ľudí nad 70 rokov veku, imobilných pacientov a pravdepodobne aj ľudí z vylúčených komunít.

Foto: pixabay.com

Tímy pre mobilnú očkovaciu jednotku budú zostavené zo zdravotníckych záchranárov a lekárov, k dispozícii budú mať sanitné vozidlá vybavené resuscitačnými sadami. Pri zostavovaní zoznamu záujemcov o očkovanie sa bude župa spoliehať na spoluprácu s jednotlivými zariadeniami sociálnych služieb, v prípade starších ľudí s primátormi a starostami, a v prípade imobilných so všeobecnými lekármi.

„Starostovia si najlepšie poznajú ľudí vo veku nad 70 rokov, keď budú s nimi komunikovať, tak zistia, kto nebol ešte zaočkovaný. V prípade imobilných sa spoliehame na pomoc od všeobecných lekárov, s ktorými už komunikujeme,“ povedala riaditeľka odboru zdravotníctva Trnavského samosprávneho kraja Lucia Šmidovičová.

Trnavský samosprávny kraj prevádzkuje aj tri veľkokapacitné očkovacie centrá v Trnave, Dunajskej Strede a v Skalici, ktorých očkovacia kapacita sa pohybuje v tisíckach počas víkendov. V prípade mobilných očkovacích jednotiek bude denný počet zaočkovaných nižší.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín