Nepoučiteľní: Aj chladničky patria do zberného dvora

Azda nekonečný piešťanský seriál s nesprávnym vynášaním odpadkov a odkazom toho, kam patrí nadrozmerný odpad, má ďalšie pokračovanie. Tentoraz bola v hlavnej úlohe chladnička na Lipovej ulici.

Chladničku z Lipovej ulice museli odstrániť ako čiernu skládku. (Autor: Supa)

Obyvatelia, ktorí si nahrádzajú staré spotrebiče novými, by mali dbať nielen o to, aby bola kultivovane upravená ich kuchyňa či obývačka, ale aj verejný priestor v okolí bytovky. Na ich domácu renováciu by nemali doplácať ostatní obyvatelia obchádzaním vyhodeného nadrozmerného odpadu.

Jednoducho, ak človek kupuje novú chladničku, mal by starú, ak je ešte funkčná, komusi podarovať, alebo ju odviezť do zberného dvora. V prípade prvej voľby môže využiť inzerát alebo napríklad facebookovú stránku Pre jedného odpad, pre druhého poklad! Možnosť „nechať pri košoch“ neexistuje, pretože je to hodnotené ako zakladanie čiernej skládky a platené všetkými obyvateľmi mesta ako nadštandardný zvoz.

Obyvateľ s občianskym preukazom s trvalým pobytom v Piešťanoch môže akýkoľvek odpad zdarma vyhodiť v zbernom stredisku, ktoré sa nachádza na Žilinskej ceste pred koncovou tabuľou mesta v smere na Hornú Stredu. Otváracie hodiny sú stanovené počas pracovných dní od 6.30 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 13.00 h. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia