V útulku pre psy a mačky hľadali domov pre zajačicu

Veľkonočného zajaca si všetci predstavujú ako maľovaného usmiateho „ušáčika“, ktorý symbolizuje príchod jari, sviatkov a teší všetkých, ktorí sa naň zadívajú. Opustený ryšavý zajac, ktorého sa podarilo odchytiť nálezcom a priviezť do piešťanskému útulku, tieto parametre celkom nespĺňal, aj keď úsmev na tvári iste vyčaroval mnohým.

Zajačica z Radošiny napokon vďaka dobrým ľuďom našla nový domov. (Autor: FB Viac úsmevov:))

Nielen psy, mačky, ale aj iné zvieratá končia v prírode, odkiaľ následne vďaka ochotným a všímavým ľuďom prichádzajú do piešťanského útulku. Poslednou mierne „exotickou“ návštevou bol presne týždeň pred Bielou sobotou ryšavý zajac, ktorého našli v Radošine. Nálezkyňa ho priviezla do Piešťan, kde zistili, že šlo o zajačicu, ktorej bolo potrebné čo najskôr nájsť domov, keďže v útulku dlho zostať nemohla.

Táto „veľkonočná“ zajačica prišla vychudnutá a so silným svrabom, pre ktorý jej nasadili antibiotiká. Ošetrovatelia boli ochotní dodať k zajačici potrebné veci a zapožičať aj veľkú klietku, ak by bol ktosi ochotný sa jej ujať. V priebehu týždňa sa napokon objavila dobrá správa. Zajačiu slečnu sa podarilo adoptovať, pričom si ju vzali milí a zodpovední ľudia, ktorí budú pokračovať v jej liečbe.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín