Nábeh na val už dostavali

Pred časom sme vás informovali o vznikajúcom nábehu, ktorý spája parkovisko na Nálepkovej ulici v Piešťanoch s valom, Nábrežím I. Krasku. Minulý týždeň tento nábeh Služby mesta Piešťany dokončili, a tak aj imobilní môžu z parkoviska vyjsť priamo medzi mosty a nemusia si zachádzať smerom k nemocnici.

Jednoduchší prechod medzi parkoviskom a valom budú mať vozičkári i cyklisti. (Autor: am)

Nájazd pre zdravotne znevýhodnených, cyklistov i rodičov s kočíkmi je prístupný od stredy 31. marca. Ako informovalo Mesto Piešťany, opravy nábehov, ktoré majú ambíciu zlepšiť pešie prepojenie parkoviska a valu, začali Služby mesta Piešťany realizovať vo februári prípravnou dokumentáciou.

Neskôr sme mohli vidieť vybudovanie prepojenia medzi schodiskom a valom, opravu betónovej rampy pri schodisku, tiež opravu zábradlia vedúceho z Krajinského mosta a doplnenie zábradlia na rampe. Súčasťou odstránenia vyjazdeného zjazdu na trávnik a výstavby nového nábehu sú aj terénne a sadovnícke úpravy. Nasadený je nový trávnik a zeleň je opáskovaná, aby nedošlo k jej likvidácii.

Mesto prezradilo, že v parčíku pod valom budú doplnené lavičky a obnovená pitná fontánka. „Veríme, že rampa prinesie nový komfort v pohybe, vyjazdený zjazd v trávniku nebude ľuďom chýbať a vykonané opravy skultúrnia tento priestor,“ dodala Hana Dupkaničová, riaditeľka Služieb mesta Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj