Ekologicky a rýchlejšie? Aj to ponúka elektrická kolobežka

  • Inzercia
  • 8. apríla 2021, 18:30

Nečudo, že aj oblasti dopravy sa významne dotkli dnešné trendy. Medzi dnešné trendy patrí dôraz na ekologickú dopravu so znížením záťaže emisií a škodlivín, ktoré sa dostávajú do ovzdušia. Namiesto dopravy autami sa uprednostňuje verejná doprava, v prípade individuálnej dopravy zase iné typy dopravy ako napríklad bicykle či elektrické kolobežky. A práve elektrické kolobežky majú ohromný potenciál nielen v mestách ako Bratislava, ale aj v menších mestách ako napríklad Piešťany.

Zdroj obrázka: Akaberka / Shutterstock.com

Výhody elektrickej kolobežky

Elektrické kolobežky majú ako nový typ individuálneho dopravného prostriedku viacero výhod oproti „klasike“ v podaní áut, motoriek alebo klasických bicyklov. Za ich hlavnú výhodu môžeme považovať, že na elektrickej kolobežke sa bez vyvinutia extra námahy viete pohodlne a rýchlo presunúť z jedného konca mesta na druhý. A to za oveľa menšie náklady než napríklad pri aute, a prakticky zadarmo oproti nutnosti kúpiť si lístok na verejnú dopravu.

Dostupný servis

Dôležité je vedieť, že aj elektrické kolobežky je potrebné servisovať. Nefunguje to tak, že si kúpite elektrickú kolobežku a tá bude fungovať bez väčších zásahov či údržby. Preto v prípade, že sa rozhodnete ísť touto cestou, je potrebné zabezpečiť si servis elektrických kolobežiek, určený jednak na prevenciu problémov, a taktiež na predĺženie životnosti kolobežiek. V rámci servisnej prehliadky technici skontrolujú všetko, čo je potrebné, a prípadne opravia čokoľvek, čo je pokazené.

Postupne sa rozširujú

Najpopulárnejším modelom elektrických kolobežiek je Xiaomi. Je potrebné vnímať, že elektrické kolobežky sa len postupne rozširujú, čo sa týka aj dostupnosti servisu. Ak teda napríklad žijete v Piešťanoch, tak treba počítať s tým, že možno najbližší servis Xiaomi kolobežiek Bratislava nájdete v hlavnom meste, a nie priamo v Piešťanoch. Nemal by to však byť žiadny väčší problém. Prínosy jednoznačne prevažujú nad akýmikoľvek mini-komplikáciami či negatívami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj