Festival Pohoda sa posúva o ďalší rok

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 7. apríla 2021, 09:41

24. ročník festivalu sa bude konať v júli 2022 a teraz sa chystá špeciálna akcia Pohoda on the Ground, ktorá nebude len online.

(Autor: Vladimír Šimíček)

Dvadsiaty štvrtý ročník Pohody sa opäť presúva o rok, plná verzia festivalu tak bude v dňoch 7. – 9. júla 2022. „Rozhodli sme sa na základe konzultácií s expertkami a expertmi. Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne. Zároveň sme rozbehli prípravy na sérii malých festivalov, ktoré chceme na trenčianskom letisku urobiť už toto leto, a ktorým sme dali názov Pohoda on the Ground,“ vraví šéf festivalu Michal Kaščák.

Všetky typy vstupeniek zakúpených na 24. ročník Pohody ostávajú v platnosti, týka sa to edície z roku 2020 i 2021. Ich prenesenie na budúci rok je tou najlepšou možnosťou, ako festival v týchto časoch podporiť. Zároveň však tým, ktorí to potrebujú, garantuje organizátor vrátenie plnej sumy za lístok. Na stránke www.pohodafestival.sk je zriadená sekcia Pohoda 20 → 22s informáciami o presune festivalu aj s návodom, ako postupovať pri refundácii vstupeniek. Organizátori sa snažia presunúť aj jednotlivé umelkyne, umelcov a kapely potvrdené na rok 2021 na budúci rok.

Rozhodnutie o presune ročníka prijali „Pohoďáci“ po debatách s epidemiologičkami Zuzanou Krištúfkovou, Máriou Štefkovičovou, Alexandrou Bražinovou a s matematikom Richardom Kollárom. Potvrdili im, že nevidia reálnu šancu na usporiadanie podujatia s kapacitou 30 000 ľudí počas tohto leta na Slovensku. Pre medzinárodné festivaly je dôležitá aj situácia v iných krajinách. V posledných týždňoch viacerí umelci a umelkyne zrušili plánované letné turné, zrušili sa tiež viaceré festivaly, ktoré nadväzovali na Pohodu. Rozhodnutím sme získali čas na prípravu série malých festivalov s názvom Pohoda on the Ground,“ vysvetľujú organizátori.

„Chceme požiadať ľudí, ktorí majú lístky na tento rok, aby si ich ponechali na rok 2022. Len vďaka podpore od našich návštevníčok a návštevníkov fungujeme ako tím doteraz, len vďaka tejto podpore bude môcť Pohoda pokračovať aj v budúcnosti. Túto podporu si veľmi vážime. Veríme, že sa situácia čoskoro zlepší, tohtoročná Pohoda on the Ground bude výnimočným stretnutím, už na jeseň sa rozbehne klubová scéna a v roku 2022 sa stretneme na Pohode v plnej sile. Nevieme sa dočkať toho, ako spolu oslávime umenie, slobodu a spolupatričnosť,“ dodáva Michal Kaščák.

Tohtoročnú Pohodu on the Ground si musíte predstaviť ako kombináciu minuloročnej Pohody in the Air s klubovou atmosférou. To znamená, že koncerty nebudú len online ako vlani, ale uvidia ich na letisku aj reálni návštevníci.

„Veľmi by sme chceli, aby tam boli ľudia, momentálne je tisícová kapacita maximum, do čoho sa vieme dostať. Muzikanti budú hrať každý deň, rokujeme aj s niekoľkými zahraničnými umelcami, ktorí by prišli do Trenčína osobne. Publikum chceme obmieňať – permanentky sa predávať nebudú, iba lístky na jeden deň,“ vysvetlil Michal Kaščák.

Viac o rozhodnutí presunúť Pohodu, ako aj o pripravovanom festivale Pohoda on the Ground, sa budú organizátori  spolu s epidemiologičkami a ďalšími odborníkmi rozprávať už dnes večer o 18.00 počas livestream debaty na facebookovom profile festivalu (stream je naplánovaný na tomto linku: https://fb.watch/4IpxdAGM9d). Zapojiť sa môže ktokoľvek komentármi počas live streamu alebo posielaním otázok cez Sli.do #pohoda.

Zdroj: pohodafestival.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava