Nemocnica A. Wintera patrí k najhorším u poistencov dvoch zdravotných poisťovní

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ale i privátna zdravotná poisťovňa Dôvera zverejnili rebríček hodnotenia nemocníc zostavený na základe spokojnosti ich poistencov. Pacienti Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch z radov poistencov VšZP ju v rebríčku 39 hodnotených všeobecných nemocníc zaradili na 34. pozíciu. Medzi pacientmi z poisťovne Dôvera obsadila piešťanská nemocnica zo 44 hodnotených všeobecných nemocníc 39. priečku.

(Autor: am)

Medzi štátnymi fakultnými a univerzitnými nemocnicami sa na chvoste hodnotení umiestnila Fakultná nemocnica v Trnave. U poistencov VšZP spomedzi trinásť hodnotených získala trnavská nemocnica desiatu priečku a u poistencov Dôvery zo štrnásť hodnotených sa umiestnila na desiatej pozícii. Najlepšou štátnou nemocnicou u poistencov VšZP je Univerzitná nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia v Bratislave, u poistencov Dôvery je najlepšia Nemocnica AGEL Košice-Šaca.

Zaujímavosťou je i zásadne rozdielne hodnotenie klientov oboch poisťovní v prípade myjavskej nemocnice. Kým u poistencov Dôvery obsadila so 45 hodnotených štvrtú priečku, klienti VšZP ju medzi 39 hodnotenými všeobecnými nemocnicami zaradili na 29. pozíciu.

Najlepšou všeobecnou nemocnicou je v hodnotení poistencov súkromnej Dôvery Nemocnica AGEL Košice-Šaca a u poistencov štátnej VšZP Nemocnica svätého Michala, a. s., v Bratislave.

Poistenci VšZP umiestnili piešťanskú nemocnicu v rebríčku 39 hodnotených všeobecných nemocníc na 34. priečku.

Poistenci VšZP ohodnotili zdravotnícke zariadenia známkami od 1 do 5. Tento rok dosiahli priemernú známku 1,59. „Oproti vlaňajšku, keď bolo hodnotenie na úrovni 1,66, nastalo zlepšenie,“ vyplýva to z hodnotenia poistencov VšZP, ktoré poskytol hovorca Matej Neumann.

„Odpovede na všetky dopytované otázky mali v priemere lepšie hodnotenie ako vlani. Domnievame sa, že to súvisí s pandémiou. Nielen my v Dôvere, ale aj pacienti si veľmi dobre uvedomujú, akým náročným obdobím prechádza slovenské zdravotníctvo a obzvlášť nemocnice,“ vysvetlil Martin Kultan, generálny riaditeľ Dôvery.

V hodnotení Dôvery obsadila Nemocnica A. Wintera zo 44 všeobecných nemocníc 39. pozíciu.

Priemerná dosiahnutá známka u poistencov Dôvery 1,53 je najlepšia za posledné roky. Dotazník vyplnilo takmer 6500 pacientov, ktorí sa v minulom roku liečili v niektorej z nemocníc.

Pacienti nehodnotili odbornosť lekárov alebo použité liečebné metódy. Známkovali kvalitu ubytovania, prístup personálu a subjektívny pocit zlepšenia zdravia po prepustení s odstupom času. Aj poistenci Dôvery hodnotili zdravotnícke zariadenia ako v škole, teda známkami od 1 po 5. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín