Bývalý tréner futbalistov PFK Kuna v sieni slávy

  • Piešťany / Spravodajstvo / Šport
  • 5. apríla 2021, 00:02

Uvedenia do Siene slávy Slovenského futbalového zväzu sa, bohužiaľ, nedožil Ladislav Kuna. Spartak Trnava doviedol k piatim titulom majstra Československa a zahral si aj na svetovom šampionáte v Mexiku. Bol trénerom aj prezidentom Spartaka, no v roku 2012 podľahol chorobe.

Ladislav Kuna viedol tri sezóny PFK Piešťany. (Autor: spartak.sk )

Cenu zaňho na slávnostnom galavečere prevzal syn Martin. „Ďakujem Slovenskému futbalovému zväzu, že si spomenul na môjho otca. Myslím si, že plným právom, pretože bol veľkou osobnosťou slovenského futbalu, a som veľmi hrdý, že môžem cenu v mene môjho otca držať. Pred deviatimi rokmi nám odišiel do neba a nie je deň, že by som si naňho nespomenul. Bol to fantastický otec aj človek, takže čo viac som si mohol želať. Škoda, že tu už nie je,“ povedal bývalý futbalista Spartaka, Interu či Dunajskej Stredy.

Ladislav Kuna trénoval tri sezóny aj vtedy druholigový PFK Piešťany. Mužstvo prevzal v závere jesennej časti ročníka 1995/96 na predposlednom 17. mieste. Pod jeho vedením však skončilo ôsme, v ďalšej sezóne mu patrila desiata pozícia a v sezóne 1998/99 s ním klub dosiahol najväčší úspech – Piešťany obsadili v druhej najvyššej súťaži šieste miesto.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel