Zosnulých už môžete v Piešťanoch nechať pochovať aj na vsypovej lúčke

Po kremácii zosnulého už jeho pozostatky nemusia byť uložené v urne v zemi či v kolumbáriu. V Piešťanoch vznikla možnosť odprevadiť zosnulého na jeho poslednú cestu formou uloženia jeho popola do vsypovej lúčky.

Zdroj foto: sluzbymesta.sk

Nový spôsob pochovávania na v Piešťanoch je možný na cintoríne na Bratislavskej ceste. „Vsypová lúčka je pietne miesto s udržovaným trávnikom a slúži k ukladaniu spopolnených ostatkov do anonymných, ale presne vytýčených jamiek,“ uvádzajú Služby mesta Piešťany, ktoré sa o pietne služby v kúpeľnom meste starajú.

Vsyp sa podľa informácii služieb vykonáva tak, že do jamky s priemerom 20 cm a hĺbkou 50 cm sa vsype popol zosnulého. Po vsypaní sa časť zeminy vráti späť do jamky aj s trávnatým výsekom.

„Na ploche trávnika nie je dovolené páliť sviečky, či pokladať kvety. Na tento účel slúži priestor zámkovej dlažby po okraji lúčky. Na lúčku je prísny zákaz vstupu z dôvodu zachovania piety,“ priblížili v službách.

Týmto spôsobom nebude možné pochovávať celoročne, ale iba v termíne od od 1. apríla do 30. októbra. Vsypávanie môže vykonávať len prevádzkovateľ pohrebiska, nie ktokoľvek.

Ak budete mať o tento spôsob uloženia pozostatkov vašich blízkych záujem, žiadosť môžete podať v kancelári prevádzkovateľa pohrebiska. Platiť budete jednorázový poplatok za vykonanie vsypu, pričom miesto bude neoznačené.

zdroj: sluzbymesta.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav